Lectures del mes

Entre moltes més (novetats editorials per a infants i joves, sobretot). He trobat a la llibreria de segona mà aquests llibres memorístics de Manuel Ibáñez Escofet (La memòria és un gran cementiri, Edicions 62) i de Fabià Estapé De tots colors, Edicions 62). D’aquest darrer, diré que feia temps que tenia ganes de llegir les memòries del personatge, que tothom m’ha lloat. Veurem aviat si amb raó. Aleta, de Christopher Moore, és un llibre curiós (La factoría de ideas). A mitges d’aventures a mitges d’humor. Han acabat també a casa dues velles produccions de la National Geographic Society que parlen dels vells camins de migrants cap a l’Oest dels Estats Units (Oregó, Califòrnia, Utah, etc.) i de les primeres expedicions d’exploració d’aquelles terres de frontera per part de Lewis i Clark, o de Mackenzie, i altres: Into the Wilderness i Trails West, d’aquest no copio la portada, interessantíssims!  De Primo Levi trob en un perfecte estat de conservació, de fet: gairebé nova de trinca, i en català la trilogia (Edicions 62) dedicada a la seva experiència als camps de concentració i a les seves reflexions sobre l’Holocaust. Lectures obligades, realment. Només he llegit fa temps la primera obra de la trilogia: Si això és un home. Ara tendré a l’abast les altres dues i podré ferme’n la idea completa a la fi: La treva, Els enfonsats i els salvats. Acompanyaré Goethe en el seu Viatge a Itàlia, un clàssic (Los libros de siete leguas), que no he llegit mai. N’hi ha més, com deia, però, ja en parlaré un altre dia: per avui ja n’hi ha prou! Només vull afegir que tots els llibres comentats aquí m’han costat, de segona mà, només dotze euros. Paga la pena.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.