Avui, dos àlbums

Al suplement cultural Bellver, del Diario de Mallorca, dos àlbums diferents en to, estil i argument; molt interessants, els dos: 

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados

Nou treball acabat: Llibres i literatura de muntanya a l’illa de Mallorca

Sempre m’ha agradat la literatura de muntanya, les cròniques de les exploracions als cims més alts del món o els relats dels escaladors que iniciaren l’alpinisme i el desenvoluparen abans de convertir la muntanya en un circ i l’alpinisme en un espectacle o en un negoci o en modalitats tan sofisticades que ja no les entenc (i per a les quals ja no cal la muntanya). M’agraden també les ficcions on la muntanya és l’àmbit de l’aventura i del creixement personal, i els llibres que parlen de caminades, de camins… N’he fet conferències. D’elles, he pogut redactar el text que ara tendrà, a la fi, forma de llibre gràcies a Lleonard Muntaner, Editor. És una primera aproximació al tema a casa nostra. Una altra petita aportació meva a la història de l’excursionisme a l’illa. N’estic satisfet, què voleu? Aquí teniu la tarja d’invitació a l’acte de presentació:

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados

Trobada de col.laboradors del Bellver

Convocats per la directora del Diario de Mallorca, na Maria Ferrer, i pel coordinador, en Pere Estelrich, ens reunírem divendres passat al Club DM els col.laboradors del suplement cultural Bellver. No hi som tots, però, ja n’hi ha! Vegeu la nota de premsa aquí. La fotografia és un document.

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados

Lectura per no deixar

Un bon llibre i un bon entreteniment: novel.la d’aventures, d’intriga, d’emocions… La protagonista, sensible, intel.ligent i valenta, és un personatge molt, molt singular. Un cor de subjectes entrenyables. La ressenya d’ahir al suplement Bellver, del Diario de Mallorca.

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados

I un parell més

El format és petit, quadrat (20 x 20 cm), 280 gr. Què diferent és cada paper! Simplement, ara aprenc amb aquests a no posar massa aigua o a no posar-ne massa poca. Insistesc amb els paisatges, perquè aquest és el tema que m’interessa treballar. M’agradaria atrevir-me a fer-ho au plein air… Encara és prest! A veure quan puc envestir els papers de format A3.

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados

Proves de papers

Papers de diferents gramatges (o com es digui). Aquests són de 280 gr. Implica saber mesurar millor l’aigua, un aspecte essencial. El pigment no llenega tant i no es difon tant, o tant com a mi m’agrada. Freqüentment hi queden rebaves… De tota manera, pel que jo faig o pretenc fer (watercolor fast & loose: aviat i sense manies), ja me va bé això d’anar provant. Preferesc la textura del paper de 300 gr. Però, com que en tenc dos blocs (raó: eren molt econòmics), no me queda altre remei que practicar i practicar. Tot anirà en un sentit positiu. Aquestes són d’ahir. Paisatges amb un punt d’abstracció. O d’il.lusió.

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados

Avui, Orient al suplement Bellver

L’Orient (una part de l’Orient) per a infants: dues propostes interessants. Avui, al suplement cultural Bellver del Diario de Mallorca:

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados

Inici de Febrer incòmode

Aquest febrer ha començat amb incomoditats per a mi: tossina i febre, Paracetamols i desgana, fatiga sense fer res… Vaig passar molt de fred a Campanet, fa dos dissabtes, mentre que fèiem un curiós itinerari pels llocs literaris del poble (Llorenç Riber i Miquel dels Sants Oliver, com a referents), i les conseqüències han estat dolentes. Fa dies que quasi no surt de ca-nostra. Avui, intentaré recuperar certa normalitat. De moment, ja he anat al súper. Vaig retrassat de lectures, i no en parlem de dibuixos i d’aquarel.les: ja no sé el que són! Paciència. Esperar. Recuperar. Continuar. Així mateix he preparat el power point i els textos que usaré dia 6 de març en la presentació del meu nou llibre Llibres i literatura de muntanya a l’illa de Mallorca, que edita Lleonard Muntaner, una presentació que farem al Club DM, en el marc del programa d’actes de la 9a mostra de Cinema de Muntanya de Palma, gràcies a la invitació dels seus coordinadors principals Tomeu Tomàs i Ferran Tolosa. Aniré informant de tot això. Amb tot, faig ara mateix dues lectures molt interessants. La primera: Notes del capvesprol, de Josep Pla (Destino), sempre admirable i sempre per analitzar des de l’òptica d’un escriptor (o de qui vol ser-ho). La segona, que tenia pendent des de Reis: Las viejas sendas, de Robert MacFarlane (Pre-Textos), que tracta de caminades i d’itineraris a peu per diferents parts de la Gran Bretanya i, també, de fora d’ella. Hi ha una tercera lectura pendent: el nou poemari d’en Sebastià Alzamora, La netedat (Proa). A veure què. D’abans de l’emmalaltiment és aquesta aquarel.la:

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados

Oportuna reedició

La ressenya d’avui al suplement cultural Bellver del Diario de Mallorca:

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados

De La nuesa del silenci

Una lectura generosa de La nuesa del silenci (El Gall, 2018), a la revista digital sonograma.org. Gràcies!

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados