Activitats previstes

Dia 25 d’octubre de 2021, dilluns, i a falta de concretar els detalls, participaré amb una conferència sobre les dones al muntanyisme mallorquí en la Mostra de Cinema de Muntanya, per invitació del bon amic i organitzador en Tomeu Tomàs.

Dia 25 de setembre de 2021, dissabte, a les 19, 30 hores, en el claustre del CEIP Mestre Colom, i en el marc del programa d’actes de les festes de Sant Mateu de Bunyola, faré una nova presentació de Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears, que ha editat enguany l’Institut Balear de la Dona. Ho faré per invitació de Magda Palao, regidora de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Bunyola. Gràcies!

Dia 20 de juliol de 2021, dimarts, a les 21,30 hores, participaré en el “foc de campament” del Natura Camp Lluc, per invitació del seu director i principal animador, en Carles Amengual. Parlaré als “campistes” de la nit en els meus escrits, de la importància de la lectura i de l’educació, i tal vegada del misteri de la Literatura.

Dia 15 de juliol de 2021, dijous, a les 19 hores, hem fet a Costa Nord (Valldemossa) una presentació de Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears, editat per l’Instiut Balear de la Dona, convocada per iniciativa de l’associació Tramuntana XXI. Han dit algunes paraules de salutació als assistents el senyor batlle de Sóller, Nadal Torres, la senyora directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran, i el senyor president de Tramuntana XXI, Joe Holles. Després, jo he parlat un poc del contingut del llibre. Ha estat divertit. Gràcies!

Dia 15 de maig de 2021, dissabte, presentació a l’aljub d’Es Baluard de Palma del meu nou llibre Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears. Apunts històrics i entrevistes, que edita i patrocina l’Institut Balear de la Dona. Es pot seguir virtualment, com s’indica en la tarja adjunta.

Dia 5 de maig de 2021, dimecres, participaré en la Setmana de la Lectura del Col.legi Can Misses d’Eivissa, per invitació del bon amic Joan Amorós. Alguns grups d’alumnes del centre (5è i 4rt) llegiran El cementiri del capità Nemo i N’Anna i el vern. Esperem que no hi hagi impediments.

Dia 23 d’abril de 2021, divendres, a les 19 hores. A l’Auditori d’Alcúdia, en Sebastià Torrens i jo presentarem (esperem!) el llibre Hivern a Mallorca, una presentació que ja hem hagut d’ajornar vàries vegades a causa de les restriccions imposades per la pandèmia. Què tenguem sort!

Març de 2021, un dia qualsevol. L’Obra Cultural Balear d’Algaida ha publicat un llibretó dedicat a Gabriel Janer Manila en commemoració del seu vuitantè aniversari. Un dels seus dirigents, en Miquel Serra, vell amic de quan érem els dos professors novells a Felanitx i Llucmajor, em va convidar a participar-hi, cosa que li agraesc molt sincerament. La meva col.laboració es titula Aportacions de Gabriel Janer Manila a la literatura infantil i juvenil (pàgines 15-17). Les altres participacions, ben interessants, són d’en Pere Fullana Puigserver, en Bartomeu Salas Mascaró, en Sebastià Alzamora, en Miquel Sbert i Garau, en Joan Martorell Trobat i en Miquel Sastre Pujol.

Dia 17 de febrer, dimecres, 2021. A la llibreria Drac Màgic, la Fundació Mallorca Literària ha fet que na Mar Rayó i jo mateix parlem una llarga estona de literatura, de llibres, de lectures… De la conversa gravada se’n farà una píndola que es farà pública en qualque moment, no sé a través de quin mitjà audiovisual. De qualsevol manera, ha estat un plaer fer aquesta activitat en un temps en què estam gairebé tots tancats i sense poder participar en activitats amb la presència de públic. Parlar de literatura amb una filla que en sap és, cal dir-ho, un gran privilegi. I una gran sort. Cal agrair l’oportunitat a na Carlota Oliva, una de les responsables de la Fundació.

Dia 19 de novembre de 2020, a les 19 hores, a la llibreria Quars de Palma, la presentació del llibre Hivern a Mallorca d’en Sebastià Torrens:

Dia 11 d’octubre de 2020, diumenge, en l’estand de la llibreria Embat de la Fira del Llibre de Palma 2020, a La Misericòrdia, signarem, en Sebastià Torrens i jo, el seu magnífic nou llibre de fotografies sobre l’hivern, titulat precisament Hivern a Mallorca. He coordinat, per invitació d’en Sebastià, la disposició i la part literària del projecte. Ha estat un plaer fer-ho, com sempre. Dia 5 d’octubre de 2020, dilluns. A Sa Nostra del carrer de la Concepció, 18 hores. Participaré en l’acte d’entrega de premis del concurs de redacció escolar convocat per l’Associació de Periodistes de les Illes Balears. M’hi conviden Àngels Duran, presidenta, i Albert Lliteras, vocal, de la Junta de l’associació esmentada. Amb molt de gust!

Dia 24 de setembre de 2020. Al cicle de conferències “Els Dijous del GOB” faré una xerrada sobre literatura i crisi climàtica. A veure si ho faig bé, això de xerrar en directe des d’un mitjà virtual. M’hi convida en Xavier Manzano, coordinador del cicle des de fa un parell d’anys. Aquest és el cartell que dóna les dades sobre l’acte:

Dia 23 de juliol de 2020. Dia del llibre a la fresca a Santa Maria del Camí. Al jardí de Ca s’Apotecari o a la plaça de la vila, parlarem de llibres i naturalesa. Serà a les 21 hores. Presentarà na Xesca Canyelles. Llàstima de pandèmia!Dia 21 de juliol de 2020. Faré a les 19 hpres la presentació a Inca (Claustre de Sant Domingo) del nou llibre d’Antoni Vidal Ferrando, Quan el cel embogeix (Adia) .

Los comentarios están cerrados.