Activitats previstes

Dies 15, 17 i 24 de febrer de 2022. Per comanda del CEP de Manacor, parlaré a pares i mares de diferents centres escolars de Manacor, Porreres, Vilafranca, Montuïri i Artà, sobre la importància de la lectura per als infants i els joves. Esperem que tot vagi bé i, sobretot, que jo no hagi perdut capacitats durant tant de temps que fa que no faig activitats a escoles o instituts. M’ha proposat l’assumpte na Neus Oliver Manera, assessora de formació lingüística, social i artística del dit centre de professorat. Gràcies!

Dia 17 de desembre de 2021, a les 19 hores i a Ca Ses Monges del Pla de na Tesa (Marratxí), parlaré del llibre Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears, el llibre del qual sóc autor i que ha editat enguany l’Institut Balear de la Dona. És un acte sol.licitat per la delegació de l’Obra Cultural de Marratxí. El llibre ha tengut dues edicions amb una molt bona acollida. Gràcies!

16 de desembre de 2021, dijous, a les 19,30 hores i a l’església del monestir de la Puríssima Concepció/Franciscanes TOR (carrer de can Jaquotot, 1), parlaré de la persona i de les fotografies del bon amic Donald G. Murray, traspassat dia 18 d’abril d’enguany, després d’una llarga malaltia. M’ha convidat a fer-ho, i m’honora, n’Aina Pascual, tenaç i compromesa historiadora, i parella d’en Don. Una exposició de les seves fotografies s’inugurarà a les 20,15, a les sales d’exposició del monestir (carrer de les Caputxines, 14), després del meu parlament: Donald G. Murray, trenta anys de fotografia de Mallorca (1980-2010).

Dia 19 de novembre de 2021, divendres, a les 18,30 hores, seré al Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem en la presentació de l’exposició titulada Ambaixadors de la Cultura de Mallorca, activitat patrocinada per la Fundació Mallorca Turisme del Consell de Mallorca. L’exposició té tres parts: Ramon Llull (autors: Max i Pere Fullana), Bennàzar Palma (autora: Liliana Boffi) i Hivern a Mallorca (autors: Sebastià Torrens, fotografies, i Miquel Rayó, textos). És una producció de Disset. Hi col.labora la SER i l’Ajuntament de Binissalem. Dia 12 de novembre de 2021, divendres, a les 11 hores. Presentació a la premsa, a la seu de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern Balear, de l’Auca de l’olivera i de l’oli promoguda per la Denominació d’Origen Oli de Mallorca. He tengut la sort de poder ajudar a realitzar aquest projecte iniciat pel bon amic Joan Mayol, ara president de la D’O, i dibuixat magníficament per la il.lustradora Margalida Vinyes. Amb ells i la Consellera, Sra. Mae de la Concha hem pogut fer la presentació. Gràcies!

Dia 25 d’octubre de 2021, dilluns, participaré amb una conferència sobre les dones al muntanyisme mallorquí en la Mostra de Cinema de Muntanya, per invitació del bon amic i organitzador del festival en Tomeu Tomàs. La programació completa de l’esdeveniment la trobareu aquí.

Dia 15 d’octubre de 2021, divendres, a les 21 hores, farem una presentació de Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears a Algaida, en el casal d’en Pere Capellà. M’ha convidat a fer-ho en Miquel Serra, en nom de la sempre activa delegació de l’Obra Cultural Balear al poble. Presentaran l’acte na Maria Antònia Salvà i Mut, cap de servei de l’Institut Balear de la Dona, i eficaç gestora de l’edició, i n’Elionor Serra, una de les penyaleres entrevistades al llibre. Serà un plaer!

Dia 25 de setembre de 2021, dissabte, a les 19, 30 hores, en el claustre del CEIP Mestre Colom, i en el marc del programa d’actes de les festes de Sant Mateu de Bunyola, faré una nova presentació de Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears, que ha editat enguany l’Institut Balear de la Dona. Ho faré per invitació de Magda Palao, regidora de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Bunyola, en el programa Literanit, 2021. Gràcies!

Dia 20 de juliol de 2021, dimarts, a les 21,30 hores, participaré en el “foc de campament” del Natura Camp Lluc, per invitació del seu director i principal animador, en Carles Amengual. Parlaré als “campistes” de la nit en els meus escrits, de la importància de la lectura i de l’educació, i tal vegada del misteri de la Literatura.

Dia 15 de juliol de 2021, dijous, a les 19 hores, hem fet a Costa Nord (Valldemossa) una presentació de Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears, editat per l’Instiut Balear de la Dona, convocada per iniciativa de l’associació Tramuntana XXI. Han dit algunes paraules de salutació als assistents el senyor batlle de Sóller, Nadal Torres, la senyora directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran, i el senyor president de Tramuntana XXI, Joe Holles. Després, jo he parlat un poc del contingut del llibre. Ha estat divertit. Gràcies!

Dia 15 de maig de 2021, dissabte, presentació a l’aljub d’Es Baluard de Palma del meu nou llibre Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears. Apunts històrics i entrevistes, que edita i patrocina l’Institut Balear de la Dona. Es pot seguir virtualment, com s’indica en la tarja adjunta.

Dia 5 de maig de 2021, dimecres, participaré en la Setmana de la Lectura del Col.legi Can Misses d’Eivissa, per invitació del bon amic Joan Amorós. Alguns grups d’alumnes del centre (5è i 4rt) llegiran El cementiri del capità Nemo i N’Anna i el vern. Esperem que no hi hagi impediments.

Dia 23 d’abril de 2021, divendres, a les 19 hores. A l’Auditori d’Alcúdia, en Sebastià Torrens i jo presentarem (esperem!) el llibre Hivern a Mallorca, una presentació que ja hem hagut d’ajornar vàries vegades a causa de les restriccions imposades per la pandèmia. Què tenguem sort!

Març de 2021, un dia qualsevol. L’Obra Cultural Balear d’Algaida ha publicat un llibretó dedicat a Gabriel Janer Manila en commemoració del seu vuitantè aniversari. Un dels seus dirigents, en Miquel Serra, vell amic de quan érem els dos professors novells a Felanitx i Llucmajor, em va convidar a participar-hi, cosa que li agraesc molt sincerament. La meva col.laboració es titula Aportacions de Gabriel Janer Manila a la literatura infantil i juvenil (pàgines 15-17). Les altres participacions, ben interessants, són d’en Pere Fullana Puigserver, en Bartomeu Salas Mascaró, en Sebastià Alzamora, en Miquel Sbert i Garau, en Joan Martorell Trobat i en Miquel Sastre Pujol.

Dia 17 de febrer, dimecres, 2021. A la llibreria Drac Màgic, la Fundació Mallorca Literària ha fet que na Mar Rayó i jo mateix parlem una llarga estona de literatura, de llibres, de lectures… De la conversa gravada se’n farà una píndola que es farà pública en qualque moment, no sé a través de quin mitjà audiovisual. De qualsevol manera, ha estat un plaer fer aquesta activitat en un temps en què estam gairebé tots tancats i sense poder participar en activitats amb la presència de públic. Parlar de literatura amb una filla que en sap és, cal dir-ho, un gran privilegi. I una gran sort. Cal agrair l’oportunitat a na Carlota Oliva, una de les responsables de la Fundació.

Dia 19 de novembre de 2020, a les 19 hores, a la llibreria Quars de Palma, la presentació del llibre Hivern a Mallorca d’en Sebastià Torrens:

Dia 11 d’octubre de 2020, diumenge, en l’estand de la llibreria Embat de la Fira del Llibre de Palma 2020, a La Misericòrdia, signarem, en Sebastià Torrens i jo, el seu magnífic nou llibre de fotografies sobre l’hivern, titulat precisament Hivern a Mallorca. He coordinat, per invitació d’en Sebastià, la disposició i la part literària del projecte. Ha estat un plaer fer-ho, com sempre. Dia 5 d’octubre de 2020, dilluns. A Sa Nostra del carrer de la Concepció, 18 hores. Participaré en l’acte d’entrega de premis del concurs de redacció escolar convocat per l’Associació de Periodistes de les Illes Balears. M’hi conviden Àngels Duran, presidenta, i Albert Lliteras, vocal, de la Junta de l’associació esmentada. Amb molt de gust!

Dia 24 de setembre de 2020. Al cicle de conferències “Els Dijous del GOB” faré una xerrada sobre literatura i crisi climàtica. A veure si ho faig bé, això de xerrar en directe des d’un mitjà virtual. M’hi convida en Xavier Manzano, coordinador del cicle des de fa un parell d’anys. Aquest és el cartell que dóna les dades sobre l’acte:

Dia 23 de juliol de 2020. Dia del llibre a la fresca a Santa Maria del Camí. Al jardí de Ca s’Apotecari o a la plaça de la vila, parlarem de llibres i naturalesa. Serà a les 21 hores. Presentarà na Xesca Canyelles. Llàstima de pandèmia!Dia 21 de juliol de 2020. Faré a les 19 hpres la presentació a Inca (Claustre de Sant Domingo) del nou llibre d’Antoni Vidal Ferrando, Quan el cel embogeix (Adia) .

Los comentarios están cerrados.