Activitats previstes

Dia 2 de juny de 2024, diumenge, participació en l’Espai Reverb de lectura poètica en el marc de la Fira del Llibre de Palma. Ampliaré la informació quan el programa estigui concretat.

Dia 31 de maig de 2024 faré una lectura de les meves poesies a la llibreria Lluna, orientat p’en Miquel Àngel Lladó, que m’hi convida. Concretaré en saber més dades. Què bé!

Dia 26 d’abril de 2024, divendres, a les 18,30 hores, a la Casa Llorenç Villalonga · Museu Literari, de Binissalem, participaré en la taula rodona sobre l’obra de Gabriel Janer Manila programada en el monogràfic sobre aquest autor inclòs en el cicle La narrativa dels 70 que empeny la Fundació Mallorca Literària. Hi seré amb Antoni Vidal Ferrando, Ponç Pons, Maria de la Pau Janer i Cati Moyà, que moderarà les intervencions. Un honor. I una responsabilitat.

Dia 26 de març de 2024, dimarts, a les 19,30 i en el Claustre de Sant Domingo d’Inca, faré una lectura de textos de Del quadern d’Adam, en el marc dels actes del Dia Mundial de la Poesia, en aquest cas dins el programa preparat per l’ajuntament d’Inca. Hi seré devora d’en Joan Antoni Cerrato, que llegirà textos del seu poemari Dickinsonianes.Com podeu veure, en el programa hi figuren autors i autores molt diversos.

Dia 15 de març de 2024, divendres, i per invitació de Marc Ayats, faré una lectura dels meus recents escrits poètics i en parlaré amb els assistens a la sessió. Serà en la Biblioteca Ramon Llull de Palma, i a les 19 hores. L’acte, és una proposta de l’Associació Banys de Bosc Illes Balears dins un seu cicle d’activitats de nom genèric Som Natura. Gràcies!

Dia 15 de febrer de 2024, dijous, visitaré a les 10 hores, els alumnes del CEF de Palma del curs de formació professional de grau mitjà de Tècnic en Assistència al Producte Gràfic Interactiu, que coordina el profesor Antoni Bauzà, boníssim dissenyador gràfic. Ell és qui m’ha convidat a parlar als seus alumnes de creativitat, de Literatura, de treball. Un plaer!

Dia 6 de febrer de 2024, dimarts, a les 19 hores i a la llibreria Rata Corner, seré a la tertúlia en el Club de Lectures Naturals del grup SEO-Virot.  Aquest dia comentarem el llibre El estornino de Mozart, de Lyanda Lynn Haupt. Que en Mozart hagués tengut a ca-seva un estornell no m’hagués passat mai pel cap. Per això, el contingut del llibre és molt curiós. Com veureu en el cartellet, en faré la moderació. Un plaer!

Dia 12 de desembre de 2023, a les 19 hores, participaré en el club de lectures naturals del col.lectiu d’ornitòlegs de l’associació SEO-Virot, gràcies a la generosa invitació de la coordinadora del club, la bona amiga Marta Mochales. Comentarem una obra del pioner del conservacionisme nordamericà: Aldo Leopold. El llibre a llegir és Un año en Sand County.Dies 28, 29 i 30 de novembre de 2023, participaré a Perpinyà en trobades amb escolars del liceu Maillol, del liceu François Aragó i de l’escola la Bressola, i amb estudiants de la Universitat de Perpinyà i l’Institut Franco-Català Transfronterer, i amb una trobada oberta al públic a la seu d’Òmnium Catalunya, organitzada, aquesta, per la Casa de la Generalitat, l’OPLC, Òmnium Catalunya Nord i la Llibreria Catalana. Tot gràcies a que sóc un dels autors i autores inclosos en el programa Lletres Compartides. Una gran il.lusió!

Dia 25 de novembre de 2023, dissabte, a les 11,30, i al Museu Balear de Ciències de Sóller, acompanyaré en Víctor Gayà en la presentació de la seva darrera novel.la, Cabres, que acaba d’editar la Nova Editorial Moll. Hi seran també na Cati Eva Canyelles, glosadora, i Margalida Eugènia, música. A veure què feim!

Dia 24 de novembre de 2023, divendres, a les 20 hores repetiré la conferència El còmic de muntanya, en aquest cas, a Algaida, per a la delegació local de l’Obra Cultural Balear. L’acte se celebrarà al Casal Pere Capellà.

Dia 23 de novembre de 2023, dijous, presentarem a les 19 hores el meu novíssim poemari Del quadern d’Adam publicat p’El Gall, Editor, a la llibreria Drac Màgic, on la seva propietària, na Laia, sempre ens acull amb calidesa. Ampliaré informació al seu moment. Hi serem na Laia Malo, autora i traductora, en Jaume Gual, les fotografies del qual acompanyen els meus textos, i jo mateix.

Dia 20 de novembre de 2023, dilluns, a les 19 hores, presentarem a la llibreria Quars de Palma el llibre Crónicas del G.E.M. (Grupo Excursionista de Mallorca). Aportació a la història de l’excursionisme a l’illa de Mallorca (1937-1952), que publica Lleonard Muntaner, Editor, i del qual jo en sóc el responsable. Farà la presentació el muntanyenc i també escriptor Lluís Vallcaneras, tot un veterà del nostre muntanyisme.

Dia 16 de novembre de 2023, dijous, a les 18,30 hores i a Raixa, participaré en un dels Actes per la Serra que periòdicament organitza l’associació Tramuntana XXI, en aquest cas per atendre a la lectura dels textos dels autors i autores convidats al projecte Escriure la Serra, promogut per Tramuntana XXI amb la participació de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), el PEN Club català, i la Fundació Mallorca Literària.

Dia 5 de novembre de 2023, diumenge, acompanyaré els bons companys del GEM (Grup Excursionista de Mallorca) en un recorregut per s’Albufera de Mallorca, convidat pels amics Guillem Daviu i Miquel Serra. Quin Plaer! Passats uns dies, qualcú del GEM m’envia aquesta fotografia que recull un moment de l’excursió:

Dia 3 de novembre de 2023, a les 18 hores, repetiré a la llibreria Ínsula Literària la xerrada El còmic de muntanya per als seus amics d’Ínsula Gràfica, gràcies a la invitació de n’Adrià, en Bernat i na Mirèia. Anul.lat per l’organització. Dia 27 d’octubre de 2023, divendres, a les 21,30 hores, al monestir de Lluc. L’Associació Banys de Bosc de les Illes Balears, que lidera, entre d’altres, Marc Ayats, m’ha convidat a fer una xerrada sobre boscos i literatures -o ja veurem de què parlarem- en la seva trobada tardoral de nom genèric Som Natura. Hi participen també, en diferents sessions dels dies 27 a 29 d’octubre, na Caterina Valriu (rondalles), na Catalina Alou (meditació), un representant del Club Newton (astronomia), na Nívola Uyà (art) i els músics de Loops and Friends. La meva xerrada porta el títol Com infants en el bosc. Un plaer, doncs!

Dia 25 d’octubre de 2023, dimecres, al Club Pollença, i en el marc de la Mostra de Cinema de Muntanya d’enguany, diré la conferència El còmic de muntanya: de Mortadelo a Mallory, per invitació dels organitzadors de la mostra. Serà un plaer! La secció d’excursionisme del Club Pollença celebra els seus primers 50 anys. Per molts d’anys!

Dia 23 d’octubre de 2023, dilluns, a les 18,30 hores, presentaré a la llibreria La Salina de Palma, el llibre El crestall rost. Poemes de muntanya de Robert Graves, que ha editat i traduït n’Eduard Moyà. L’acte s’emmarca també en la 14ª Mostra de Cinema de Muntanya de Palma.

Dia 20 d’octubre de 2023, divendres, a les 19 hores, presentarem el poemari Aquí diu vent a la llibreria Quart Creixent na Miquela Serra, la llibretera, n’Amadeu Corbera, amic, musicòleg i actual president del GOB, i jo mateix.

Dia 24 de setembre, diumenge, a les 12 hores. Pati de La Misericòrdia. Presentació en el marc de la Setmana de Llibre en català a Ciutat, organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca, de les novetats publicades per Adia Edicions, ja esmentades en l’entrada anterior. Hi llegiré alguns dels textos del meu nou Aquí diu vent. Hi seran en Miquel Àngel Adrover, en Pau Vadell i na Carme Castells, que ens faran igualment un tast dels seus nous llibres: Les cares de la cugula, Cremen desordres i Rastre de plata.

Dia 22 de setembre de 2023, divendres, a Calonge, a les 20 hores, participaré en la festa dels deu primers anys d’Adia edicions. L’editorial, liderada per Pau Vadell, aprofitarà per presentar les novetats de tardor que publica, entre elles el meu Aquí diu vent. Em plau ser ja dins la nòmina d’autors i autores de l’editorial. A la presentació-festa hi seran també: en Roger Coch, na Lídia Vázquez, en Jordi Casado Olivas, en Miquel Àngel Adrover, en Pau Vadell, na Carme Castells i segurament altres. Gràcies! I quanta lectura pendent!

Dia 17 de juliol de 2023, dilluns. Des de les 21 hores aproximadament. Tornaré a participar amb molt de gust en la vetllada del Natura Camp Lluc que organitza, al monestir, el feneríssim Carles Amengual. Ell i jo desenvolupam sempre un col.loqui cultural que, al meu parer, és enriquidor per als al.lotets i al.lotertes participants. Parlam de lectures, d’experiències, de muntanyisme, d’escriptures, de naturalesa… Gràcies per convidar-m’hi una vegada més.

Dia 15 de juliol de 2023, dissabte, participaré en la trobada a Son Torrella dels autors i autores participants en el projecte Escriure la Serra, una iniciativa de Tramuntana XXI, que té el suport de Colonya, de l’AELC (Associació d’escriptors en llengua catalana), del PEN català, i de Mallorca Literària. A Son Torrella, en Joan Juan ens parlarà de la gestió de les finques de la Serra, i farem tots algunes activitats de coneixença del lloc i de Tramuntana.

Dia 11 de juliol de 2023, dimarts, a les 20 hores participaré en el Teatre Principal de Palma en l’acte de celebració del 50è aniversari de la fundació del GOB (Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa). Ho faré un poc sotmès a la síndrome de l’impostor, conscient que altres persones implicades en aquella fundació podrien fer el breu parlament que la directiva de l’associació m’ha comanat. Ho agraesc i esper no defradudar expectatives. És una gran responsabilitat i un gan honor.

Dia 30 de juny de 2023, divendres. Al Convent de Sóller i a les 20,30 hores, faré la presentació del nou llibre d’en Miquel Martorell Ramis, titulat Els penya-segats cobren vida amb els pescadors de Deià, Sóller, Fornalutx i Escorca, que faré amb molt de gust.

Dia 28 de juny de 2023, dimecres, a les 19,30 hores. Seré al Baluard, a l’acte d’entrega del nou premi de narrativa infantil i juvenil Guillem Cifre de Colonya, del jurat del qual n’he format part en aquesta convocatòria amb na Caterina Valriu, na Sara Moyano i en Pere Martí i Bertran.

Dia 23 de maig de 2023, a les 17,30 hores, farem la xerrada sobre llibres i lectures imprescindibles amb pares i mares del col.legi Verge del Carme. Un plaer també!

Dia 28 d’abril de 2023, a les 19 hores, a la llibreria Rata Corner (carrer d’Antoni Marquès, 36) de Palma, convidat per la coordinadora de l’activitat, l’amiga Marta Mochales, participaré en la represa del Club de lectures de SEO Virot. El llibre triat per a l’ocasió és l’excel.lent F de falcó (H de halcón en la versió castellana) de Helen Macdonald. Rellegiré l’obra amb gust. Dia 27 d’abril de 2023, a les 18 hores, de nou parlaré amb pares i mares del CEIP Bartomeu Ordines de Consell sobre llibres i lectures imprescindibles. Una activitat del programa del Col.legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogs de les Illes Balears per a associacions de mares i pares d’alumnes.

Dia 19 d’abril de 2023, a les 16,30 hores, convidat per l’associació de mares i pares, parlaré de llibres per a infants i joves al col.legi CIDE, en un acte emmarcat dins el programa de conferències del Col.legi de Pedagogs i Psicopedagogs de les Illes Balears.

Dia 18 d’abril de 2023, dimarts, a les 19 hores. A la llibreria Quars de Palma es presentarà el llibre Les mobilitzacions per a la protecció del medi ambient a les Illes Balears (1991-2022), editat per la Nova Editorial Moll, i coordinat per Sebastià Serra Busquets i Paula Nigorra Vaquer. Hi participaré. Gràcies per convidar-m’hi.

Dia 15 d’abril de 2023, a les 19 hores, a Petra, acompanyaré na Tonina Bergas en una activitat cultural de l’arreplegada de grups excursionistes de Mallorca. Hi parlaré d’algunes penyaleres. Gràcies per deixar-m’hi participar.

Dia 22 de març de 2023, a les 16,30 hores, xerraré amb mares i pares del CEIP Es Molinar dels llibres que crec imprescindibles en la biblioteca dels seus fills. Un plaer.

Dia 21 de març de 2023, a les 19 hores, parlaré de cultura, llibres i boscos a la Biblioteca Ramon Llull, al carrer de l’Institut de Palma. M’hi conviden en Pere Miquel Miralles i na Carme Colom, els seus responsables.

Dia 25 de febrer de 2023 farem, igualment, una breu caminada-literària de difusió del llibre Memòria de camins amb els amics i amigues de Tramuntana XXI. Els agraesc l’oportunitat. Caminarem i parlarem de lectures i de caminades des del refugi de Son Amer fins a Lluc i tornada. Començarem a les 10 h i acabarem a les 13 h, si no hi ha emperons. Cal inscripció prèvia que es pot fer aquí. I si voleu quedar a dinar amb el grup, millor!

Dia 12 de febrer de 2023, diumenge, caminaré unes hores amb els amics i amigues de la llibreria Quart Creixent. En les aturades, parlarem de caminades i llegirem qualque fragment del meu darrer llibre Memòria de camins. Començarem on diu la tarja que adjunt, i la nostra pretensió és arribar fins el cap Fabioler. Hi sou tots convidats!

Dia 20 de desembre de 2022, a les 19 hores, i a la llibreria Quars de Palma, participaré en la presentació del nou treball d’en Joan Carles Palos i en Bartomeu Carrió sobre els camins de Palma, que edita Lleonard Muntaner, editor. Un altre plaer. En la tarja veureu el títol del llibre i la portada.

Dia 14 de desembre de 2022, a les 19 hores, i a la Biblioteca de Cort, n’Albert Herranz i jo parlarem del seu nou llibre La cabellera de Posidó. La posidònia, pulmó mil.lenari de la Mediterrània, que edita la Nova Editorial Moll en la col.lecció Manuals d’Introducció a la Naturalesa. Serà un plaer.

Dia 2 de desembre, 2022, divendres. A les 20 hores. Participaré a una triple presentació de novetats de la Nova Editorial Moll que es farà en l’Espai Passatemps de Santa Maria del Camí, per invitació d’un dels seus gestors, en Miquel Frontera, grandíssim fotògraf i vell amic. Es tracta dels llibres La cabellera de Posidó, d’Albert Herranz, Brunziments, d’autors varis, entre els quals principalment Laia Malo i Jaume Reus, i Memòria de camins, de qui ja sabeu. Els tres llibres tenen un component naturalista, i sobretot conservacionista. Pot ser una bona conversa entre els diferents autors.

Nota de vanitat: el fons de la tarja de presentació és una aquarel.la meva de títol Fons de posidònia. Què bé!

Dia 19 de novembre, 2022, dissabte. A les 19 hores, al Centre Cívic de Berga. Els germans Rayó i Ferrer (Gaspar, Eusèbia i jo mateix) assistirem a l’acte de presentació del llibre El capità de la Guàrdia Civil Miquel Ferrer Melià. Entre el deure i el poble, escrit per l’historiador Josep Noguera i Canal. Es tracta d’una biografia del nostre padrí vell, pare de la nostra mare Miquela i dels nostres oncles Gabriel, Valentina, Paula i Àngela. L’acte es farà a Berga, on el capità Ferrer va residir els darrers anys de la seva vida. Hi seran els nostres cosins. El llibre és editat per Rafael Dalmau, Editor, en la col.lecció Al guió del temps. El mestre de cerimònies serà Jordi Puntas, historiador. El llibre conté un breu pròleg meu. A la presentació hi diré alguna cosa, per invitació de l’editor i de l’autor. Gràcies!

Un cop passat el dia, el diari Regió7 se n’ha fet ressò amb l’article que podeu llegir aquí.

Dia 23 de setembre de 2022, divendres, a les 20 hores. Sala d’actes de la Casa de Cultura de Felanitx. En Joan Carles Palos i jo farem una conversa sobre Memòria de camins, per invitació de Miquel Tur. L’acte està emmarcat en el programa de les festes de Sant Miquel.

Dia 17 de setembre de 2022, dissabte, a les 18,30 h. Participaré, devora na Rosa Planas, en la presentació del darrer poemari d’en Miquel Àngel Lladó, Sota l’esqueix, la tanyada, editat per Viena Edicions. Serà un acte més del programa de la Setmana del Llibre en Català. Gràcies per convidar-m’hi! Per cert, que enguany seré “visible” -amb altres col.legues escriptors i escriptores- en la campanya de promoció de la setmana que ha realitzat l’agència de comunicació Taempus, supòs que per comanda del Consell de Mallorca i/o del Gremi de llibreters. Gràcies, també!

Dia 12 d’agost de 2022, divendres. A les 16 hores, n’Araceli Bosch dedicarà part del programa El replà d’IB3 ràdio a parlar de (i amb) penyaleres. Per fer-ho, hi serem en directe na Pilar Gómez i jo mateix, i mitjançant entrevistes gravades hi seran na Ruth Planells, na Maria Francisca Mas Riera, na Susana Gómez i alguna altra. Què bé! No sé si també hi serà en David Oliver. Els dos ja em dedicaren una part del seu programa fa poc. Vegeu l’entrada de dia 22 de juliol.

Dia 13 de juliol de 2022, dimecres. Participaré en una nova trobada amb els al.lots i al.lotes assistents a un dels camps de natura que en Carles Amengual organitza cada any a Lluc. Sempre ha estat un plaer poder fer aquestes trobades. En Carles, tan polifacètic, i jo, tan tasta-olletes, parlam un poc de tot: lectures, muntanya, camins, aucells… L’acte és sempre a l’inici de la nit. Acabam fosca negra, només amb els estels sobre el cap. Moments encantats, doncs.

Dia 28 de juny de 2022, participaré en la reunió del jurat de la secció competitiva de la 13ª Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, que avalúa curtmetratges de muntanya i natura. M’hi convida en Tomeu Tomàs, director de la mostra i coordinador del jurat. En som membres, enguany: Marta Hierro (periodista, guionista i directora de cinema documental), Joan Salarich (director del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Catalunya), Ferran Tolosa (organitzador de la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma), Bartomeu Tomàs (director de la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma), i jo mateix (definit en el paper com “muntanyenc, escriptor”). Una nova experiència, molt interessant.

Dia 1 de juny de 2022, dimecres, Es Baluard de Palma, 19,30 hores. Participaré en l’acte d’entrega del premi de narrativa infantil i juvenil Guillem Cifre de Colonya, del jurat de la convocatòria d’enguany en sóc membre amb na Sara Moyano, na Nívola Uyà i en Pere Martí.Dia 28 de maig, 2022, Plaça Major de Palma, a partir de les 18 hores. Participaré, en la meva qualitat d’ex-president del principal grup convocant, en la lectura del manifest de la concentració ciutadana Avui per demà, a través de la qual el GOB (Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) demana el nostre suport a la iniciativa legislativa popular que presenta i que pretén garantir la justícia i la responsabilitat intergeneracional, tot un avanç en el moviment ambientalista. La llei proposada es titula Llei de benestar per a les generacions presents i futures de les Illes Balears. L’acte té alguns lemes i motius. Per exemple: 28Mpelfutur.

Dia 27 de maig, 2022, a les 19 hores seré a la paradeta de la llibreria Drac Màgic, a la Fira del Llibre de Palma (passeig del Born) per signar -tant de bo!- qualque exemplar del nou Memòria de Camins. M’hi convida na Laia, sempre tan generosa.

Dia 22 de maig de 2022, diumenge, participaré en una de les activitats del programa Versud, de la Fundació Mallorca Literària. En aquest cas, fent de guia (improvisat!) en una excursió a Mondragó on llegirem poemes, sentirem a contar coses de personalitats literàries de l’indret i segurament parlarem de la naturalesa del lloc i de la seva conservació. En podeu saber les dades aquí. M’hi convida en Pau Vadell. Gràcies! Hi participen també n’Antoni Vidal Ferrando, na Isabel Vidal i na Sònia Domènech.

Dia 21 d’abril de 2022, dijous. A les 19 hores presentarem a la llibreria Drag Màgic de Palma el meu nou llibre Memòria de camins, editat per la Nova Editorial Moll. Hi serà com a presentador en Joan Carles Palos, boníssim amic i excursionista polifacètic.

Abril de 2022: m’han convidat a participar en una molt positiva iniciativa. La Fundació Mallorca Literària, i en el seu nom, na Victòria Parra. Aquesta entitat, per celebrae el dia internacional del llibre infantil i juvenil, ha creat un abecedari en què cada lletra promociona un títol perquè els infants o els joves (o qui vulgui) el llegesquin. Estracta de recomanar la lectura dels principals clàssics de la literatura infantil i juvenil.  Jo hi recoman El vent els salzes, de Kenneth Grahame. Si premeu la lletra “v” sabreu per què. Si premeu el títol del llibre encara sabreu més. Gràcies, Victòria! Gràcies, fundació!

Dia 10 de març de 2022, dijous, a Es Capdellà (Calvià), parlaré del llibre Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears, del qual sóc autor i que ha editat l’any 2021 l’Institut Balear de la Dona. És un acte sol.licitat per la regidoria de Cultura d’aquest municipi. També m’hi convida l’ornitòloga Mika Palmer. Hi seran Rafel Sedano, regidor de Medi Ambient de Calvià, i Ana Pérez, presidenta del Club de Muntanya Yais. Boníssima companyia, doncs! El lloc: Casal des Capdellà, carrer de les Platges, 11. L’hora: les 18.

Dia 9 de març de 2022, a les 19,30, participaré en un acte virtual que convoca l’associació Homes per la Igualtat Mallorca. És la setena convocatòria de Paraules per la Igualtat. Hi he de llegir, per suggeriment del coordinador de l’acte, en Miquel Àngel Lladó, un fragment de Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears. Es tracta de mostrar, en el meu cas, la permanent i creixent presència i participació de les dones en els esports de muntanya a les nostres Illes. Participen a l’acte, que modera en Miquel Àngel Lladó Ribas: David Abril, Margalida Alemany, Ma Àngels Cabré, Kiko López, Isabel Llinàs, Xesca Munar, Actuació de l’Obrador de Músics de Marratxí (intermedi), Gabriel Maria Pérez, Xavier Piqué, Isabel Pizà, Jaume Pla Forteza, Josep Lluís Pol , Miquel Rayó i Leonor Taboada.

Dies 15 i 17 de febrer i 11 de març de 2022. Per comanda del CEP de Manacor, parlaré a pares i mares de diferents centres escolars de Manacor, Porreres, Vilafranca, Montuïri i Artà, sobre la importància de la lectura per als infants i els joves. Esperem que tot vagi bé i, sobretot, que jo no hagi perdut capacitats durant tant de temps que fa que no faig activitats a escoles o instituts. M’ha proposat l’assumpte na Neus Oliver Manera, assessora de formació lingüística, social i artística del dit centre de professorat. En aquest enllaç teniu els pòsters fets per a l’ocasió. Gràcies!

21 de gener de 2022, divendres, a les 19,30 hores, participaré en la primera sessió del nou Club de Lectures Naturals que convoca SEO-Virot. Ens reunirem a la llibreria S’Estany de Santa Maria (Carrer Llarg, 69), en l’equip de la qual hi és el vell amic i gran fotògraf Miquel Frontera. Comentarem el llibre ¿Para qué sirven las aves?, de l’ornitòleg Antonio Sandoval, editat per Tundra. És una ocasió esplèndida per repetir-ne la lectura. Aquesta és la portada de la primera edició (de la qual és l’exemplar que jo tenc).

Dia 17 de desembre de 2021, a les 19 hores i a Ca Ses Monges del Pla de na Tesa (Marratxí), parlaré del llibre Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears, el llibre del qual sóc autor i que ha editat enguany l’Institut Balear de la Dona. És un acte sol.licitat per la delegació de l’Obra Cultural de Marratxí. El llibre ha tengut dues edicions amb una molt bona acollida. Gràcies!

16 de desembre de 2021, dijous, a les 19,30 hores i a l’església del monestir de la Puríssima Concepció/Franciscanes TOR (carrer de can Jaquotot, 1), parlaré de la persona i de les fotografies del bon amic Donald G. Murray, traspassat dia 18 d’abril d’enguany, després d’una llarga malaltia. M’ha convidat a fer-ho, i m’honora, n’Aina Pascual, tenaç i compromesa historiadora, i parella d’en Don. Una exposició de les seves fotografies s’inugurarà a les 20,15, a les sales d’exposició del monestir (carrer de les Caputxines, 14), després del meu parlament: Donald G. Murray, trenta anys de fotografia de Mallorca (1980-2010).

Dia 19 de novembre de 2021, divendres, a les 18,30 hores, seré al Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem en la presentació de l’exposició titulada Ambaixadors de la Cultura de Mallorca, activitat patrocinada per la Fundació Mallorca Turisme del Consell de Mallorca. L’exposició té tres parts: Ramon Llull (autors: Max i Pere Fullana), Bennàzar Palma (autora: Liliana Boffi) i Hivern a Mallorca (autors: Sebastià Torrens, fotografies, i Miquel Rayó, textos). És una producció de Disset. Hi col.labora la SER i l’Ajuntament de Binissalem. Dia 12 de novembre de 2021, divendres, a les 11 hores. Presentació a la premsa, a la seu de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern Balear, de l’Auca de l’olivera i de l’oli promoguda per la Denominació d’Origen Oli de Mallorca. He tengut la sort de poder ajudar a realitzar aquest projecte iniciat pel bon amic Joan Mayol, ara president de la D’O, i dibuixat magníficament per la il.lustradora Margalida Vinyes. Amb ells i la Consellera, Sra. Mae de la Concha hem pogut fer la presentació. Gràcies!

Dia 25 d’octubre de 2021, dilluns, participaré amb una conferència sobre les dones al muntanyisme mallorquí en la Mostra de Cinema de Muntanya, per invitació del bon amic i organitzador del festival en Tomeu Tomàs. La programació completa de l’esdeveniment la trobareu aquí.

Dia 15 d’octubre de 2021, divendres, a les 21 hores, farem una presentació de Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears a Algaida, en el casal d’en Pere Capellà. M’ha convidat a fer-ho en Miquel Serra, en nom de la sempre activa delegació de l’Obra Cultural Balear al poble. Presentaran l’acte na Maria Antònia Salvà i Mut, cap de servei de l’Institut Balear de la Dona, i eficaç gestora de l’edició, i n’Elionor Serra, una de les penyaleres entrevistades al llibre. Serà un plaer!

Dia 25 de setembre de 2021, dissabte, a les 19, 30 hores, en el claustre del CEIP Mestre Colom, i en el marc del programa d’actes de les festes de Sant Mateu de Bunyola, faré una nova presentació de Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears, que ha editat enguany l’Institut Balear de la Dona. Ho faré per invitació de Magda Palao, regidora de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Bunyola, en el programa Literanit, 2021. Gràcies!

Dia 20 de juliol de 2021, dimarts, a les 21,30 hores, participaré en el “foc de campament” del Natura Camp Lluc, per invitació del seu director i principal animador, en Carles Amengual. Parlaré als “campistes” de la nit en els meus escrits, de la importància de la lectura i de l’educació, i tal vegada del misteri de la Literatura.

Dia 15 de juliol de 2021, dijous, a les 19 hores, hem fet a Costa Nord (Valldemossa) una presentació de Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears, editat per l’Instiut Balear de la Dona, convocada per iniciativa de l’associació Tramuntana XXI. Han dit algunes paraules de salutació als assistents el senyor batlle de Sóller, Nadal Torres, la senyora directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran, i el senyor president de Tramuntana XXI, Joe Holles. Després, jo he parlat un poc del contingut del llibre. Ha estat divertit. Gràcies!

Dia 15 de maig de 2021, dissabte, presentació a l’aljub d’Es Baluard de Palma del meu nou llibre Penyaleres. Dones, excursionisme i muntanyisme a les Illes Balears. Apunts històrics i entrevistes, que edita i patrocina l’Institut Balear de la Dona. Es pot seguir virtualment, com s’indica en la tarja adjunta.

Dia 5 de maig de 2021, dimecres, participaré en la Setmana de la Lectura del Col.legi Can Misses d’Eivissa, per invitació del bon amic Joan Amorós. Alguns grups d’alumnes del centre (5è i 4rt) llegiran El cementiri del capità Nemo i N’Anna i el vern. Esperem que no hi hagi impediments.

Dia 23 d’abril de 2021, divendres, a les 19 hores. A l’Auditori d’Alcúdia, en Sebastià Torrens i jo presentarem (esperem!) el llibre Hivern a Mallorca, una presentació que ja hem hagut d’ajornar vàries vegades a causa de les restriccions imposades per la pandèmia. Què tenguem sort!

Març de 2021, un dia qualsevol. L’Obra Cultural Balear d’Algaida ha publicat un llibretó dedicat a Gabriel Janer Manila en commemoració del seu vuitantè aniversari. Un dels seus dirigents, en Miquel Serra, vell amic de quan érem els dos professors novells a Felanitx i Llucmajor, em va convidar a participar-hi, cosa que li agraesc molt sincerament. La meva col.laboració es titula Aportacions de Gabriel Janer Manila a la literatura infantil i juvenil (pàgines 15-17). Les altres participacions, ben interessants, són d’en Pere Fullana Puigserver, en Bartomeu Salas Mascaró, en Sebastià Alzamora, en Miquel Sbert i Garau, en Joan Martorell Trobat i en Miquel Sastre Pujol.

Dia 17 de febrer, dimecres, 2021. A la llibreria Drac Màgic, la Fundació Mallorca Literària ha fet que na Mar Rayó i jo mateix parlem una llarga estona de literatura, de llibres, de lectures… De la conversa gravada se’n farà una píndola que es farà pública en qualque moment, no sé a través de quin mitjà audiovisual. De qualsevol manera, ha estat un plaer fer aquesta activitat en un temps en què estam gairebé tots tancats i sense poder participar en activitats amb la presència de públic. Parlar de literatura amb una filla que en sap és, cal dir-ho, un gran privilegi. I una gran sort. Cal agrair l’oportunitat a na Carlota Oliva, una de les responsables de la Fundació.

Dia 19 de novembre de 2020, a les 19 hores, a la llibreria Quars de Palma, la presentació del llibre Hivern a Mallorca d’en Sebastià Torrens:

Dia 11 d’octubre de 2020, diumenge, en l’estand de la llibreria Embat de la Fira del Llibre de Palma 2020, a La Misericòrdia, signarem, en Sebastià Torrens i jo, el seu magnífic nou llibre de fotografies sobre l’hivern, titulat precisament Hivern a Mallorca. He coordinat, per invitació d’en Sebastià, la disposició i la part literària del projecte. Ha estat un plaer fer-ho, com sempre. Dia 5 d’octubre de 2020, dilluns. A Sa Nostra del carrer de la Concepció, 18 hores. Participaré en l’acte d’entrega de premis del concurs de redacció escolar convocat per l’Associació de Periodistes de les Illes Balears. M’hi conviden Àngels Duran, presidenta, i Albert Lliteras, vocal, de la Junta de l’associació esmentada. Amb molt de gust!

Dia 24 de setembre de 2020. Al cicle de conferències “Els Dijous del GOB” faré una xerrada sobre literatura i crisi climàtica. A veure si ho faig bé, això de xerrar en directe des d’un mitjà virtual. M’hi convida en Xavier Manzano, coordinador del cicle des de fa un parell d’anys. Aquest és el cartell que dóna les dades sobre l’acte:

Dia 23 de juliol de 2020. Dia del llibre a la fresca a Santa Maria del Camí. Al jardí de Ca s’Apotecari o a la plaça de la vila, parlarem de llibres i naturalesa. Serà a les 21 hores. Presentarà na Xesca Canyelles. Llàstima de pandèmia!Dia 21 de juliol de 2020. Faré a les 19 hpres la presentació a Inca (Claustre de Sant Domingo) del nou llibre d’Antoni Vidal Ferrando, Quan el cel embogeix (Adia) .

Los comentarios están cerrados.