Actualització de guies, un record, una fotografia i el premi Cifre

Doncs sí: actualitzo guies de turisme. Ja he entregat a l’editorial (Anaya Touring) les versions noves de les guies d’Eivissa i Formentera i de Menorca, així que només em queda per fer la de Mallorca, que comportarà obviament més feina. L’he d’entregar a finals de setembre. Procuro sempre cumplir els terminis d’entrega de les feines que em comanen. La veritat és que és una feina agradable, ja que et permet conèixer espais, llocs, locals, recons que d’una altra manera no visitaries mai. T’obliga a mirar bé. A caminar, a fer quilòmetres. A llegir documentació. A triar la informació que creus pertinent. No coneixeria tant les nostres Illes si no fos per la meva afecció a la naturalesa i per aquesta feina de redactor ocasional de guies de les Balears, que dec a Avelino Hernández, l’escriptor veïnat de Selva durant molts d’anys… El record sovint. Torno a les guies. A la vida. També he de dir que, de vegades, sobretot quan ja fa més de vint anys que fas aquesta feina, sents un poc de llàstima per espais que han canviat massa i no per bé. És una feina, i com a tal l’accepto. I l’agraesc. Mentretant, penjo una altra fotografia de la meva caminada per la Vía de la Plata. Una esplèndida posta de sol a Oliva de Plasencia. En el seu alberg només fórem, aquella nit, tres persones. La Vía encara és solitària. I per acabar: el dia 13 s’entrega el premi Guillem Cifre de la convocatòria d’enguany (la XXXIII): quin llibre l’obtindrà? L’acte es fa a Can Torró, la bona biblioteca d’Alcúdia. Hi haurà els parlaments habituals i una actuació musical interessant. Cantarà Marta Elka.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.