El record del premi Joaquim Ruyra

El bon amic Josep Maria Aloy comenta en un article del diari Regió-7 alguns dels llibres guardonats amb el premi Joaquim Ruyra de novel.la juvenil, entre els que inclou Les muntanyes de foc, avui malauradament (per a mi) descatalogat. Va ser l’any 1999. De la novel.la se’n varen fer dues edicions simultànies: una per a joves i una per a adults. Confesso que no se’n varen vendre molts d’exemplars. Però, em satisfà pensar que alguna cosa devia tenir la narració si els editors tractaren de fer tota una innovació: editar un mateix llibre en dos formats diferents. Un risc. L’edició en castellà la va fer Ediciones del Bronce, amb una esplèndida traducció d’Angelina Gatell, que coneix bé el meu treball. Adjunto, com sempre per vanitat, les portades del llibre i el retall de la publicació on generosament, en Josep Maria Aloy, el recorda. L’article, sobretot, es dedica a recordar l’obra de Maria Barbal, Pedra de tartera, un vertader clàssic, que va obtenir el premi l’any 1984. (No em demaneu, per favor, per quin motiu la còpia de l’article ha quedat tan reduit: enigmes informàtics).

   

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.