Connectant lectures: començo el dia 17 a Arteixo (A Coruña)

Aquest és el nom del programa educatiu en què participaré durant el que queda d’aquest curs escolar. En castellà: Conectando lecturas. La pàgina web del programa està encara en construcció, però, promet una intensa activitat. Promou el projecte FETE-UGT, i el coordinen (crec) n’Elvira Novell, veterana i eficaç dinamitzadora i promotora d’iniciatives de foment de la lectura, i na Mar González, que pot rebre merescudament els mateixos adjectius positius. La intenció principal del programa és aquesta: fomentar la lectura, i ho intenta fer mitjançant la participació d’una selecció d’autors de literatura infantil i juvenil, que visitaran uns centres escolars també seleccionats en els quals es llegiran obres d’aquests autors. Un dels objectius, que alabo, del programa és facilitar la coneixença en diferents comunitats autònomes d’autors coneguts sobretot (o només) en la seva, i així afavorir la coneixença de les diferents llengües oficials a l’Estat. Em sembla una molt bona idea, i em plau ser-hi i col.laborar-hi. De moment, som sis autors (cinc autors i una autora, en realitat, i sis llibres, doncs) i nou centres. D’uns i d’altres en podeu veure els noms, situació i les obres seleccionades en la pàgina web. El llibre meu triat és El cementiri del capità Nemo. A mesura que s’incloguin informacions en els diferents punts de la pàgina del programa afegiré aquí els enllaços corresponents. Si tot va bé, com espero, el dia 17 -el proper dimarts- faré dues sessions amb l’alumnat del CEIP Ponte dos Brozos d’Arteixo, un poble situat a una dotzena de quilòmetres d’A Coruña. Després de Nadal, visitaré el CEIP Llorenç Riber de Campanet, on m’acollirà la professora i amiga na Catalina Alemany. Després, durant el curs, hauré de participar en un xat d’un Club de Lectura Virtual on els alumnes d’aquells centres hi faran aportacions i preguntes, que els autors haurem de comentar i respondre. Bona feina! Esperaré instruccions per fer-la bé. Les comunitats autònomes que participen en aquesta primera edició del programa són: Balears, Catalunya, Madrid, Galicia, Castilla y León i Canarias. A Mallorca hi vendrà n’Ana Cristina Herreros. Els altres autors participants són: en Xabier Puente DoCampo, en Jordi Sierra i Fabra, n’Ernesto Rodríguez Abad i en Gustavo Martín Garzo.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.