40 anys de la fundació del GOB

L’any 1973 es va fundar el Grupo Ornitológico Balear, que després passaria a ser el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa, GOB. Es fa una celebració dia 18. El Diario de Mallorca ha penjat una sèrie de fotografies de diferents esdeveniments relacionats amb aquesta fita. En alguna d’elles m’hi veureu. Treballar per a aquesta associació i haver-hi estat des del principi ha estat, sens dubte, una de les experiències més importants de la meva vida, d’altra banda molt casolana. Al GOB hi he fet i hi tenc encara molts bons amics i amigues, gràcies als quals he après molt. La vanitat em fa pensar que potser jo també he aportat qualque cosa al GOB, a la seva acció i a la seva ideologia. Entre les dues fotografies anteriors hi ha trenta anys de distància cronològica: hi som els redactors més asidus d’una pàgina al diari esmentat dedicada a la divulgació conservacionista, una pàgina pionera a Espanya, que va ser un dels grells del grup. Aviat ens haurem de fer la que correspon a aquest quarantè aniversari. No érem nosaltres sols, és clar. Hi havia més companys, i qualque companya, entusiastes de l’Ornitologia de camp, apassionats proteccionistes implicats des del primer moment. Encara ens reunim, alguns, per contar-nos i recordar-nos les batalletes viscudes. Del GOB, jo en tenc el carnet nombre vuit, un dels socis admesos immediatament de la constitució formal del grup com a associació. Els socis fundadors foren: Joan Mayol, Josep Maria Cassassayas, Jesús Jurado, Pere Bosch, Josep Antoni Alcover i Hilari Morales. En Lluc Mas va ser i és el carnet nombre set. Curiositats.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.