Lectures afegides

He de començar a posar el fre. Ahir vaig anar a Metròpolis a cercar tres còmics que tenia comanats. Tres bons productes editorials i literaris -ho dic, perquè ja n’he llegit un i m’ha agradat molt, i estic a punt d’acabar-ne un altre, i també m’agrada molt-, cars. Què hi farem! Primer diré, no obstant, que ahir vaig rebre amb il.lusió el nou llibre de n’Alfred Sala: Expedició al Congo. Bwana Nyani, editat per Edicions del Bullent. La novel.la va obtenir el premi Enric Valor. N’Alfred, que m’ha tramès la seva obra per correu postal, a l’antiga, doncs, comparteix amb jo el gust per les novel.les i pel.lícules d’aventures, pels aucells i per les caminades, entre d’altres temes. Estic segur que aquest llibre seu m’encantarà: Àfrica, els animals salvatges, una guerra civil, un primer amor, una recerca que obliga a un itinerari i que deu facilitar una iniciació… Una amiga m’ha deixat, cosa ben distinta, El naufragio de las civilizaciones, d’Amin Maalouf (Alianza), un assaig, m’ha assegurat, per comprendre un poc millor les causes de la desfeta de l’Orient més proper: Líban, Egipte… I ara, passem als còmics. Dos són integrals de Jonathan, de Cosey, que inclouen sis aventures de l’heroi del mateix nom: Jonathan. Aventures que transcorren, al menys les primeres que ja he llegit, en paratges que m’agradaria visitar qualque dia, i que potser com a ciutadà responsable ecològicament no hauria de voler visitar mai: Nepal, Tibet…, o sigui l’Himàlaia. Avui acabaré segurament la lectura del primer volum. Els edita Ponent Món, com sempre de manera excel.lent. I per acabar un relat dibuixat de Jiro Taniguxi (o com s’escrigui): El rastreador. També és producte de Ponent Món i també va de muntanyes, ni que sigui de forma tangencial. Me serveix per a un projecte que tenc en el cap i que qualque dia comentaré. Tot al seu temps.  Cosa senzilla, de veres.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.