Dies de calor

Ja no veig falzies sobre els teulats de Palma, o molt poques. Ja les enyoro. I pensar que no tornaré a tenir-les damunt fins a finals de març del proper any…! Fa calor. Per sort no n’ha fet massa durant les primeres setmanes en què he participat en la revisió de la guia del GR 221 per la serra de Tramuntana de Mallorca amb en Joan (en la fotografia) i en Vicenç Sastre, i el fotògraf naturalista en Sebastià Torrens. La feina de camp està enllestida, i ens queda la redacció del nou text, la tria de noves fotografies, la revisió de la cartografia, que també serà nova… Una feina ben agradable. Aquesta nova edició quedarà molt polida, com diuen els editors menorquins de Triangle Postals. La fotografia adjunta és d’en Jaume Gual, un altre gran fotògraf i bon coneixedor de la serra, que ens ha acompanyat qualque dia. A més, és un estudiós dels canvis en el paisatge, com podeu veure en aquesta pàgina: Observación fotográfica del paisaje. D’altra banda, continuo amb la meva barreja de lectures des de Sebastià Alzamora (vegeu la meva ressenya del seu nou llibre, Dos amics de vint anys,  que adjunto, publicada avui al suplement Bellver del Diario de Mallorca) a Julian Barnes (quin humor i quina intel.ligència!) i des del delirant Abraham Lincoln, cazador de vampiros fins a l’aventuresc La magrana de foc d’en Pere Morey o al contundent El rey se inclina y mata de Herta Müller, una de les autores més inquietants i sinceres que he pogut llegir mai. I a banda de tot això, altres assumptes. Per exemple, he assistit a la magnífica lliçó sobre Albert Camus i les Illes Balears impartida per na Josefina Salord, una intel.ligència tenaç, coordinadora científica de l’Institut Menorquí d’Estudis, i he començat a preparar la meva intervenció a la taula rodona de dia 20 d’octubre a Barcelona, en el marc del Vè Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana, convocat per l’Associació d’escriptors en llengua catalana (AELC). Moderarà en Xavier Blanch, i acompanyaré Jordi Cortés, Silvestre Vilaplana i Lorena Jiménez. Els escoltaré amb atenció. El programa del congrés és molt complet. Avui, a les 20 hores, concert al convent de les Caputxines de Palma. I mentrestant, escolto velles gravacions de Benny Goodman i les seves orquestres.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.