Escriptors que pinten

Empès per la curiositat, he cercat un poc per veure si hi havia escriptors que pintessin… Jo conec que en Pau Faner ho fa, i que na Maria del Mar Bonet (puc considerar-la escriptora?), ha fet també, mira per on!, aquarel.les. Diuen que sempre porta una capça d’aquarel.les i pinzell per fer-ne allà on es troba… Fa poc vaig sentir per la ràdio que Jesús Montcada, el gran escriptor de Mequinensa, també pintava… Quins altres autors ho han fet? Doncs, la llista arriba a ser llarga i interessant. Aquí només en faig un apunt: Kafka dibuixava monigots als seus papers, Rafael Albertí sovint acompanyava els seus escrits amb dibuixos línials encargolats i figures. Jack Kerouac és en aquesta llista, i el mateix Lewis Carroll il.lustrà una primera edició d’Alícia en terra de Meravelles. Què podem dir del gran, enigmàtic William Blake? La seva obra gràfica encara colpeja. Bukovski pintava i Sylvia Plath també. Hem de dir res dels cal.lifgrafs xinesos i japonesos que eren poetes i algun dels quals, com Iosa Buson, pintava paisatges bellíssims? I d’escriptors que fossin aquarel.listes, concretament, què en sabem? Doncs, aquí en teniu tres: Henry Miller, Günter Grass i Herman Hesse, el qual començà a fer-ne als quaranta anys i encara declarà un dia, per cert, que ho feia “per distanciar-se de la Literatura”. Què interessant! Hauria de seguir amb més cura aquest fil. Sigui considerat tot l’anterior com una nota més pedant que erudita.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.