Lectures i calor

Un agost calorós. Normal. Amb lectures sobre les que, després del dinar o a mitja tarda, si les tens a les mans, fas capades perquè inevitablement et ve la son, el subec omnipotent. Rellegir Tony Judt és necessari per recuperar el tremp ciutatà, per recuperar el sentit de l’esquerra (què és això, ara?). Provo de rellegir, i no em decepciona, Algo va mal (Taurus). Cal recuperar l’Estat, el sentit comunitari, la confiança entre la gent i en les institucions, la socialdemocràcia (com a mínim), les regulacions del mercat (el mercat és sempre criminal, si el deixen a lloure), l’esperit solidari… Els “dolents” sempre intenten dominar el pensament i pervertir els significats. En política i en economia sembla que ho han aconseguit. També ho intenten, incansables, en les manifestacions culturals. Prohibir cançons, acudits, revistes, espectacles, dibuixos, opinions…, tot això els agrada, i la gent callam. O no protestam prou. Un exemple: el que es conta a La plaga de los cómics, de David Hajdu (Es pop). Puc llegir ara l’antologia de poemes de Jaume Santandreu, Inventari d’oratges (de la col.lecció desapareguda Tià de sa Real, que finançava Sa Nostra), i Dansa nocturna, de Pere Joan Martorell (Moll), perquè els he trobat, aquests llibres, a la llibreria de segona mà de prop de ca-nostra. Nous. No llegits? Jo els llegesc. I tenc pendent l’interessant Herois i personatges. La literatura juvenil de postguerra (1939-1949), de la desapareguda editorial palmesana Cort, pura història cultural. L’autor de l’estudi és Germà García Boned.  I també: Tanto tiempo pa esto, un catàleg-estudi sobre Johnny Roqueta, el personatge creat i animat per Rafel Vaquer, il.lustrador, i J. Tharrats, guionista, 1982-2008, i un curiós i vell recull de Conferencias y ensayos de Rabindranath Tagore (Esceliser) que, francament, m’atrau conèixer. Així que, calor i lectures. Subec i llum.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.