Pedra en sec i Educació

Amb la intervenció titulada La pedra invisible vaig participar en el programa de la segona jornada tècnica de la Pedra en Sec, convocada pel departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca. A la fotografia m’acompanya el bon amic Pep Antoni Aguiló, col.lega excursionista de fa molts d’anys, el conductor de les sessions (dies 25 i 26 de novembre passats, a la sala d’actes de La Misericòrdia de Palma). La jornada, ben organitzada, tractava el tema de L’Educació i la pedra en sec, i va resultar molt interessant. Sobretot, perquè em va permetre conèixer iniciatives culturals i educatives relacionades amb aquest art tan antic i essencial de fer parets, marges, mines de pous, cases de neu, aljubs…, i tan extès i compartit arreu del món. Així, vaig saber que és la Wikipedra, una iniciativa preciosa de l’Observatori del paisatge de Catalunya; i saber què fa en Pep Lluís Pol, vell amic i gran professor de matemàtiques, curoller polièdric, pels voltants del castell d’Alaró i en el castell mateix; com són i quines són les activitats educatives del Consell de Mallorca relacionades amb la pedra en sec, tan ben explicades per les educadores responsables; les propostes de recuperació de la pedra en sec de la petita i molt activa Fundació el Solà a La Riba Alta catalana; els atrevits i complets projectes dels germans Carles i Miquel Ramis, professors del departament d’Educació Física a l’Aula Balear… Mentre que escoltava i aprenia, vaig fer uns apunts. Aquí en teniu dos.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.