Símbols, còmics, dibuixos i el Camino

Aquest paisatge és el que es pot veure des de la casa on hem passat uns dies, ran de la serra de O Courel, a Quiroga (Lugo). I els dibuixos que penjaré en una entrada posterior són alguns dels que vaig fer durant l’estada, just d’una setmana, en les diferents visites que hem fet per aquell redol bellíssim: Lugo, Orense, la Devesa de Arrogueira, A Seara, Castelo Caldelas… Quan tornàrem, un diumenge, ja de nit, l’aeroport de Palma estava ple a vessar, saturat. És un fet: aquí ve ja massa gent. Sobra gent. És desagradable dir-ho, i desagradable viure la sensació d’excés que hi ha en platges, carrers de Palma, camins de muntanya… Mentre que intento acabar les lectures de maig, acaramullo alguns llibres: El Camino de Santiago para Dummies, d’Olivier Cébe i Philippe Lemonnier, i Buen Camino de Josepe García Miguel. Són llibres que, com es veu pel títol, estan relacionats amb el Camí de Sant Jaume. Serà perquè ja estic preparant-me per a les caminades que vull tornar a fer per la Vía de la Plata i el camí sanabrès el proper any? Serà perquè també vull, volem fer el Camí del Nord sencer? Ja en tenim la guia actualitzada (magnífica). El proper any, també? Tal vegada… Llegesc, a estones, el dens i extens volum El libro de los símbolos, que me facilita una infinitud de suggeriments. Potser en podré aprofitar qualcún en qualque text nou; això mai no se sap. En l’enllaç que trobareu a continuació, hi ha una bona crònica de l’activitat literària Quan els poetes escriuren sobre les fotografies de Masao Yamamoto, a Llucmajor, en què vaig poder participar gràcies a la invitació de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i a la Fundació Toni Catany. És la primera vegada que he llegit poemes meus en públic. A la pàgina web d’Estudi6, l’empresa veterana de serveis socials i educatius, m’hi han penjat una col.laboració que us convido a llegir: va de còmics i educació. Ramon Llull, unes versions actualitzades p’en Joan Gelabert dels Llibre dels mil proverbis i Llibre de la primera i segona intenció, és una darrera lectura pendent per a aquest mes de juny.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.