Montana

Acabam d’arribar de Montana, als Estats Units. Hi hem passat unes setmanes. Hem aprofitat la casa que uns bons amics tenen allà, en la proximitat de les voreres del riu Bitterroot, en la llarga vall entre les muntanyes d’aquest mateix nom i les Sapphire. Terra d’indis (de les darreres batalles de la tribu dels Nez Perce amb la cavalleria de l’exèrcit nordamericà), terra de trampers i d’exploradors (per aquí passà l’expedició de Lewis i Clark, a principis del XIX, un cop que els EUA compraren les terres de l’Oest del Mississippi als francesos), i terra de vaquers, miners, talladors d’arbres… Terra, també, del mountain lion (puma) del moose (ant), de l’elk (cèrvol), de les grans bald eagles (àguiles calbes)… Hem visitat Missoula, Hamilton, Darby, les àrees protegides del Lee Metcalf National Wildlife Refuge (amb aucells aquàtics en un paisatge espectacular), l’escenari de la batalla amb els indis Nez Perce al lloc nomenat Big Hole, amb un interessant i emotiu centre d’interpretació, l’àrea per a caminades i ski de Chief Joseph Pass, el Lolo’s Pass, Skalkaho… No gaire enfora vèiem cada dia el Trapper Peak, imponent, alpí, temptador. Haurem de tornar per pujar-lo fins el cim. Amb l’agraïment més sincer als nostres boníssims i generosos amfitrions de Little Sleeping Child, Maribel i Xavier, exposo els dibuixos que he fet durant aquests dies d’oci, rialles, complicitats, records i caminades entre neu, boscos i gel.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.