El meu nou llibre: Sa Fosca, mite i memòria, i una conferència a Esporles

Demà, dilluns, dia 16 de febrer, a les 19, 30, a la llibreria Drac Màgic, regida per na Laia i en Rubén, presentaré el meu nou llibre Sa Fosca, mite i memòria, pomposament subtitulat com “Una aportació a la història de l’excursionisme mallorquí, etcètera”. M’ajudaran n’Emilio Alonso, bon amic, veterà muntanyer i veterà polític, pensador i bloguer actiu, i en Joan Sastre, amic gairebé de tota la vida i company de totes les meves muntanyes. I és curiós: des què alguna gent sap que el llibre tracta del tema de Sa Fosca, comencen a sortir informacions que no s’havien publicat mai (que jo sàpiga). Per exemple, que la segona “expedició” al torrent comptava amb un grup de suport a s’Entreforc, amb escaletes… Això s’ha escrit just ara al Facebook, on hem creat, la meva filla Mar i jo, un esdeveniment per convocar els amics i interessats. Per què no hem escrit, els muntanyers, les nostres peripècies? I en el cas de Sa Fosca, per què hi ha hagut tant de silenci? Aquesta de fet, és la intenció del meu text: aportar novetats, curiositats, primícies, contar el que jo vaig experimentar quan vaig travessar Sa Fosca l’any 1973 amb en Pere González Ozonas, i també recollir el que, dispers, està en documents publicats, en documentació inèdita o, fins i tot, en pàgines web. O simplement fixar coses que jo sabia o que jo he viscut. També se’m pot acusar d’haver mantingut silenci més de quaranta anys. Hom pensa que el que fa no té importància, que no interessa ningú… Per sort, l’any 2014 ha estat un any prolífic en llibres sobre el muntanyisme mallorquí, que ja he comentat en una ressenya al suplement Bellver del Diario de Mallorca, i en dos d’aquests llibres (el de Bernat Torres i Jorge Xibillé i el de Pere Llofriu) s’hi anoten dades notables sobre les travessies del torrent del Gorg Blau. Poc a poc, construïm memòria. Hem d’atrevir-nos a deixar constància del que hem viscut. Per modesta que sigui la nostra vivència… Una altra cosa. El passat divendres ja vaig poder mostrar el llibre a la sala d’actes de Sa Fàbrica, a Esporles, convidat generosament pel grup d’excursionistes locals Ermassets, als quals els vull agrair que omplissen el local. M’ho vaig passar molt bé, i espero haver entretengut el públic assistent amb Muntanyes de butaca, una repassada de lectures i pel.lícules de muntanya.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.