El naixement del GOB des de la memòria (una ressenya al suplement Bellver)

Surt avui, dijous, al suplement Bellver del Diario de Mallorca, aquest article sobre el més recent llibre de Joan Mayol, El naixement del GOB. Un record personal (Lleonard Muntaner, editor). El llibre és de lectura molt recomanable o, m’atreviria a dir, imprescindible. S’hi explica l’origen d’allò que ha estat sens dubte un fenòmen sociològic a Mallorca; els primers passos, i els antecedents, de la fundacio d’una associació civil, el GOB, capaç de moure la gent cap a objectius molt concrets: la conservació de determinades espècies de fauna i flora i dels més emblemàtics espais naturals de les Balears. Això per començar. Tots sabem què més ha impulsat el GOB, que passà del proteccionisme naturalista al moviment ecologista més avançat. Més que a la nostalgia, Mayol anima a l’esperança i al recobrament amb forces noves del compromís que els primers membres del GOB pactaren amb la societat de les Illes, potser sense saber-ho. A més, està excel.lentment escrit.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.