Na Xon i sa Fosca a Sabies què…?

Una part del capítol 5è programa Sabies què…? d’IB3 televisió, emès dia  30 de juliol passat, està dedicat a n’Assumpció González Ozonas, una penyalera, na Xon, com la coneixem a ca-nostra. El motiu de l’entrevista? Ella és, de moment, la primera dona documentada a fer Sa Fosca, la travessia d’aquest torrent de la Serra de Tramuntana de Mallorca, l’origen, diuen, del barranquisme d’aquí i d’arreu. La feta va ser dia 1 d’octubre de 1974. Anys heròics! Ja fa temps, doncs! Com han canviat les coses, també en el muntanyisme! L’entrevista comença en el minut 35:48, aproximadament, i acaba en el minut 39:30 també aproximadament. Què bé! Brava! En la fotografia adjunta, na Xon camina feliç per qualque bosc del municipi de Puigpunyent. La fotografia és d’en Josep Antoni (Tonyo) Alcover, veterà company de caminades.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.