I per començar

A banda, com sempre, de les moltes novetats per a infants i joves que em correspon llegir i sobre les que després he de ferme’n una opinió -o no- per redactar-ne una ressenya al suplement cultural Bellver del Diario de Mallorca. Ara parl de les lectures que faig per afició, per delit, o per vici -diria. Per exemple, aquest gran i voluminós còmic que em deixa un bon amic: La bomba, dels autors Alcante, Bollee i Rodier (Norma). Ha d’esperar torn. Com l’esperarà aquesta nova aportació al coneixement conservacionista (no sé si sona antic, aquesta expressió) del savi Ramon Folch, les obres del qual seguesc des de fa molts, molts d’anys, perquè era necessari fer-ho si volies saber de què anava el tema. Les seves idees i construccions intel.lectuals són molt orientadores. El seu estil és divulgatiu cent per cent. Les imatges i exemples que utilitza, oportuníssims. Avui es tracta de l’Abecedari socioecològic (Mètode). Veurem. En canvi, sóc en plena lectura d’una novel.la molt nova, que sorprèn per diferents aspectes: des del tema -una fugida al refugi del bosc- fins a l’expressió literària amb què es fa el relat, que és d’una gran bellesa i intel.ligència creativa: La poda, de Laura Beatty (Impedimenta). Francament recomanable. El caràcter i les peripècies de la protagonista són singulars, positivament singulars. De moment. Dic això, perquè desconec el final. Cazando búfalos con Bolaño és una col.lecció ben estructurada de consells i d’idees d’en Sebastià Bennassar, l’autor mallorquí polifacètic, útils per a tots aquells que vulguin dedicar-se a la literatura, diguem-ne, professional. És, com dic, útil. I també divertit. Sobretot, quan llegeixes el que diu des dels meus anys d’experiència en el món literari, encara que sigui una experiència menor. Un manual, és. Edita Calambur. De més volada és, sens dubte, Contar es escuchar, de la immensa Ursula K. Le Guin (Círculo de Tiza). És una altra cosa. El text és escrit des de la maduresa d’una autora amb reconeixement universal. S’hi parla del fet narratiu, de la lectura, del compromís… Segur que en gaudiré. Com ho faré amb una lectura més lleugera, sens dubte, però que ampliarà útilment la meva petita biblioteca de llibres de muntanya. En aquest cas, Aúpa Pou. Una vida encordados, on els germans Pou, Eneko i Íker, molt reconeguts escaladors, conten les seves aventures i decisions muntanyenques. Edita Sua, en basc i en castellà. Sent no poder llegir-la en basc. M’encantaria! Aúpa!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.