De la naturalesa

He trobat una joia en la llibreria de segona mà del carrer de 31 de desembre de Palma. És el llibre ideal per als que viatjam cap a l’aventura des del sofà de casa, sense arriscar ni una ungla. L’he llegit fa anys gràcies a què, un dia, va deixar-me’l un bon amic que sabia de la meva afició a les lectures de muntanyes i de viatges i d’aventures. No el tenia a casa i ara el tenc. Es tracta d’El peor viaje del mundo, escrit per Apsley Cherry-Garrard (B de bolsillo), un dels integrants de l’expedició anglesa al Pol Sud, la de Scott. Podeu fer-me cas aquesta vegada: és un relat de viatges magistral. A la meva petita biblioteca de caminar i muntanyes hi he afegit també, prop de l’anterior, aquest Elogi dels camins de Torbjorn Ekelund, que edita Símbol. Si hi ha una persona que ha provocat un canvi de pensament universal sobre com hauria de ser la relació positiva entre la Humanitat i la Naturalesa és Rachel Carson, l’autora de Primavera silenciosa o d’El sentido del asombro. M’han deixat una biografia seva, escrita per Paul Brooks i editada per Gedisa: Biografía y obra de Rachel Carson. Precursora del movimiento ecologista. La llegesc aquests dies i és un plaer fer-ho. Podem conèixer Carson en el seu perfil d’escriptora, de gran escriptora. Parla sovint, ella, de l’angoixa d’escriure i de la responsabilitat de fer-ho i de fer-ho bé. Sap de què va, doncs. Les editorials Nórdica i Capitán Swing presenten un producte preciós, molt ben editat i interessant. És un projecte de volada. Animals invisibles. Mite, vida i extinció, escrit per Gabi Martínez i Jordi Serrallonga. Tracta d’espècies desaparegudes o a punt de descomparèixer, i també de mites zoològics. Està molt ben il.lustrat per Joana Santamans, que ha hagut de fer un gran esforç creatiu per completar un tan ambiciós projecte. Bravo! En conjunt, aquestes lectures són lectures sobre la Naturalesa des de diferents perspectives. Bons llibres per passar el dia d’avui, el dia de Sant Jordi, el dia del Llibre. I per aquest motiu, aniré avui amb en Sebastià Torrens a presentar el seu (i nostre) llibre Hivern a Mallorca a Alcúdia. A les 19 hores. Al teatre municipal. Que tenguem un bon dia! I em plau anunciar que potser faré una entrada nova, avui, o demà o dilluns, sobre… Silenci per ara!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.