Tres westerns nous

La setmana passada vaig llegir sense poder quasi aturar-me de fer-ho l’esplèndida novel.la El banquete celestial, de Donald Ray Pollock (Random House). Quina galeria de personatges i quina col.lecció de situacions en l’Amèrica més profunda en el temps de la Primera Gran Guerra! Un western crepuscular puríssim. Violent i quasi caricaturesc a estones, amb moments de quasi-terror i d’altres d’indiscutible tendresa. Amb imatges tòpiques, però, renovades. I escrita amb una dinàmica que en cap moment no et deixa reposar. Si podeu, llegiu-la, per poc aficionat que sigueu a la novel.la o al relat o al cinema de l’Oest o, en general, a la narració d’aventures. Si la lectura de Basilisco, de Jon Bilbao (Impedimenta) o la de La encrucijada del roble, d’Elizabeth Crook (Siruela) em produeix una mateixa satisfacció, haurà pagat la pena el temps dedicat a llegir-les. Confés que no en sabia res. Ni dels autors (només el nom de Bilbao em sonava, per uns relats) ni d’aquestes obres seves. En poder m’enfrontaré amb ganes a una de les dues que encara no he llegit. Decidiré a cara o creu quina ha de ser la primera. Les editorials i les col.leccions són de garantia. Els seus responsables solen triar bé. A veure, doncs!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.