Pràctiques del mes d’octubre

La primera pràctica que ha proposat Francisco Castro per al curs d’aquarel.la del mes d’octubre sobre “Marismas y ríos” és un treball sobre aquesta fotografia d’una zona humida segurament gallega o càntabra. Un bell paisatge, sens dubte. Un tema que m’agrada molt. Tant, que vaig fer-ne quan la vaig rebre una primera versió, molt lliure, sense esperar a veure com la treballava el mestre aquarel.lista (dreta superior). I vaig fer-ne una altra variant, més lliure encara, i utilitzant, sobretot, el pinzell hake, que Castro no usa esquerra). Després n’he fet dues més, ja seguint així com he pogut les pautes i els consells, sempre excel.lents i ben explicades, de Castro (dreta i esquerra inferiors). I seguint així com he pogut la manera pacient que té d’aplicar el color i la textura amb els pinzells sintètics, sobre el paper encara humit i amb molt de pigment, i la paciència que té de repassar i repassar el treball a mesura que s’eixuga… Veure’l treballar -veure treballar els bons/les bones aquarel.listes- és fascinant: veus com un aparent caos de taques humides sense sentit arriba a tenir-ne i a convertir-se en una imatge gojosa i suggerent. Ai, però! Cal que treballi més els colors i la seva varietat -els verds, els ocres, els blaus-, els cels a la primera, la sensació de distància i perspectiva, les basses de l’aigua amb vorderes de llot, els blancs de les llacunes que suggereixen espai i llunyania… Cal treballar, aprendre. Insistir.  Atendre els oportuns i encertats comentaris del mestre, després de cada avaluació.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.