Llibres que se’n van de casa per anar on és, en veritat, ca-seva

Sí, llibres que les editorials tenen l’amabilitat i la generositat de facilitar-me per a lectura i ressenya, o llibres que vaig comprant adès i ara pel meu compte. Llibres per a infants i joves, diguem-ne, la meva especialitat. Llibres que ja no tenen espai a ca-nostra i que se’n van, a la fi, a ca-seva: els prestatges d’una biblioteca pública. En aquest cas, a la biblioteca infantil de Nou Llevant (i si és necessari, a qualsevol altra que determini l’autoritat bibliotecària municipal), de l’Ajuntament de Palma. No sento cap tristor, sinó, tot el contrari: una gran alegria. I em sento satisfet. És difícil, a hores d’ara, donar llibres. Quasi ningú -vull dir: quasi cap institució- no els vol. La més gran part dels llibres que hem donat aquesta vegada estan nous, tenen una sola lectura o dues. D’altres potser tenen més lectures i es notaran un poc gastats. Recomano, no obstant, que siguin conservats i posats a disposició dels lectors infantils i/o juvenils en aquell barri o en un altre, perquè en algun cas són llibres que ja no es troben al mercat, o de col.leccions que ja no existeixen, que ja no s’editen. Avui ha vengut un funcionari municipal a cercar-los. Deu caixes (recollides del súper Eroski de prop de ca-nostra  i de la llibreria Rata Corner: gràcies!). Plenes. En total, uns 540 llibres. En tenim més. Qualque dia faran un camí semblant. Cap a on han de ser; insistesc: en una biblioteca pública, a l’abast dels ciutadans de Palma. Qui sap si trobaran, cadascun d’aquests llibres, el seu lector, la seva lectora? Qui sap si es crearà, gràcies a la seva lectura nova, un bell futur? Qui sap si donaran un poc d’assossec? O si inquietaran qualque esperit…? Per molts d’anys.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.