Nit de Reis

També comptam, els qui ens declaram en camí dret a l’ateísme, per als bons Reis de l’Orient, als quals no podem fer cap altra cosa que expressar-los un gran i commogut agraïment. Aquests Reis estimen tots els seus súbdits (i no com altres, que en tenen de preferits i de menyspreats). Els reis de l’Orient porten regals i, sobretot, aporten dosis d’il.lusió a infants i a grans en temps, com els presents, de tempesta, amb profusió de trons i de llamps, i de verba tronitronant, com deia, crec Homer, el gran i enigmàtic cantor. Així que, gràcies, Reis! Per aquesta prometedora versió, ja que esmentam n’Homer, de la Ilíada, de Pau Sabaté (Alpha, Bernat Metge Universal), per aquest preciós recull d’aquarel.les de viatge pel Marroc del gran mestre pintor francès Delacroix, Delacroix. Viaje a marruecos. Acuarelas (Biblioteque de l’Image), per aquest utilíssim llibre sobre camins i rutes a peu (encara no he gosat mirar-ne l’índex, perquè, passo pena de perdre l’orientació de tanta d’informació com n’espero!), Una historia del mundo en 500 rutas, de Sarah Baxter (Blume), perquè fa molt de temps que tenc per afecció, una altra d’elles, llegir tot el que puc sobre camins i caminades, i gràcies finalment per aquest interessant assaig sobre Le cinéma japonais, de Max Tessier, que compta amb actualitzacions de Frédéric Monvoisin (Armand Colin), del qual segur que n’aprenc moltes de coses. I hauria d’afegir ara alguns altres regals, diguem-ne, més utilitaris, i molt especialment no he d’oblidar els dos jocs de pinzells (Escoda i Da Vinci, bons, de pèl ben triat o sintètics de qualitat, de tot hi ha) per a la pràctica de l’aquarel.la, que no em faran, això és segur, més bon pintor (tasca impossible!), però que m’ajudaran possiblement a sortir de la meva actual zona de comfort, i a practicar, estudiar, reflexionar. Però, dels pinzells, en parlaré un altre dia. Tenc lectures pendents, tenc aquestes quatre noves lectures, i encara he de treure’ls, els pinzells, de l’embolic en què han arribat a ca-nostra portats per camells màgics. Me fan por!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.