Cent kilòmetres a peu per la Rota Vicentina

La Rota Vicentina és un camí del sud-oest de Portugal, un GR, part del sender de gran recorregut que recórre la costa atlàntica d’Europa. Té dues variants: el Camí Històric, que va per l’interior, i el Trilho dos Pescadores, o sender dels pescadors, que va per la costa. És el que hem caminat fa unes setmanes, des de Porto Covo fins a Aljezur, un centenar de kilòmetres en cinc dies, amb pas i sojorn a Vila Nova de Milfontes, Almograve, Zambujeira do Mar, Odeceixe… Hem caminat ran de l’oceà, sempre remogut, sorollós, amb grans onades i marees, que colpegen voreres de roca i penyals o platges llargues d’arena vermellosa, o codolars. Hem tengut molt bon temps. La ruta (rota) acaba al cap de Sant Vicent, que li dóna el nom. Ens ha sobtat veure com les cigonyes fan nius en farallons i penya-segats, sobre les ones. És l’únic lloc del món on ho fan. Hem admirat les grans, altíssimes dunes, amples, fatigoses per fer a peu. He dibuixat alguns apunts del paisatge imponent, lluminós, obert i solitari. En penjo dos. N’hi ha alguns més al quadern.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.