Per llegir aquestes setmanes

Superant petits entrebancs domèstics i els que vénen de les rutines i/o de les novetats del dia a dia, la prestatgeria de lectures pendents està ben carregada. Poc a poc la vaig buidant, sobretot per fer lloc a altres llibres. Ha resultat molt interessant, però excessivament tècnica per al meu gust, la lectura d’El hombre de neandertal. En busca del genoma perdido, de Svante Pääbo (Alianza). La “cosa” neandertal sempre m’ha fascinat. El llibre permet saber com s’investiga tan intimament aquest antecessor nostre, en les estructures genètiques més elementals. Tot me sembla una mostra positivíssima de gran alçada intel.lectual i científica. El llibre del bon amic i col.lega de preocupacions ecologistes i socials Miquel Àngel Ballester ha de ser, en realitat, un avanç del que l’autor ens podrà oferir en el futur: elements de reflexió. Aquí recull converses sàvies i alliçonadores que ens ajuden a explicar un poc el món en què vivim. Recomano llegir les seves entrevistes publicades a L’alteritat en el diàleg (Lleonard Muntaner, editor). També he comprat amb delit Los Alpes en invierno (Siruela), un petit recull d’escrits del pioner de l’alpinisme britànic Leslie Stephen, que he mencionat sempre que he pogut en textos i conferències sobre el tema muntanyenc, que tant m’agrada. Veurem què és La sabiduría de los lobos, d’Elli H. Radinger (Urano). També la “cosa” del llop em fascina. A la llibreria de segona mà he trobat una edició bilingüe (castellà-anglès) de La tormenta perfecta (Engish Opening School), assaig/crònica de Sebastian Junger, que serví de base a la pel.lícula amb el mateix títol, de la qual en penjo el cartell promocional. Practicaré un poc el meu anglès, tan deficitari lamentablement. Hi ha encara més títols per encetar: els exposaré en una futura entrada. Per avui, ja n’hi ha prou!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.