D’observar aucells

Vet aquí una frase molt interessant, que em causa sorpresa i que em fa reflexionar sobre les nostres capacitats -les que provénen de la pura animalitat de la nostra espècie. O sigui, de totes les nostres capacitats, innates i/o apreses (tanmateix aprenem perquè som animals i cream perquè l’Evolució ens ha menat a “crear” com a estratègia d’adaptació). L’anoto de la lectura d’una biografia força ben escrita del científic Konrad Lorenz, un dels creadors de l’Etologia, o ciència del comportament (per dir-ho pla). Diu: “A Lorenz le agrada mucho un comentario de Julian Huxley, según el cual si nosotros también fuésemos animales olfativos, no existirían observadores de aves, sino husmeadores de mamíferos” (Lorenz, d’Alec Nisbet. Biblioteca Científica Salvat, p. 28). Genial! Llavors, si així hagués estat, com seria el món? Com, la Cultura? Com, el llenguatge? Com, la Literatura?

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.