Com puc aprendre dels grans mestres?

Conec ara l’obra del pintor anglès Edward Brian (Ted) Seago (1910–1974) gràcies als llibres de Ron Ranson, el qual n’era un gran expert. En un dels llibres de Ranson, aquest mostra una aquarel.la preciosa de Seago, propietat seva, mínima en detalls, ampla en perspectives, impressionant en qualitat expressiva. Hi ha un arbre solitari en un gran paisatge obert. No n’he trobat la reproducció per Internet, i per això no puc penjar-la aquí, com voldria, perquè coneguéssiu el model seguit en el meu treball. Recomano vivament que conegueu Seago, els olis i les aquarel.les: magistrals. Ahir vaig fer algunes proves en base al paisatge de Seago que us he comentat abans. Vaig fer un simplíssim esboç a llàpis en un paper reduit, just per tenir davant una guia de tons, com, per cert, Ranson recomana. També tenia davant la reproducció de l’obra de Seago. Com puc aprendre d’aquests mestres? Imagino que, com en tot aprenentatge: a base de fer i de repetir, de mirar, de reflexionar. Vet aquí els resultats. Tots diferents. Això és el que més em fascina de l’aquarel.la: no saps que en sortirà a la fi. I pots provar colors, mescles, traços, tècniques, tipus de paper. O endevines el sentit del que vols pintar o arribes a un burot. Paga la pena insistir. D’un dels quatre resultats prové el detall lleugerament ampliat (avantatges de la tecnologia digital).

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.