Ahir, a l’Everest

Ahir dematí es va fer a Sa Riera (UIB), i gràcies a la bona iniciativa de n’Eduard Moyà -professor, traductor, muntanyenc- una taula rodona per commemorar els cent anys de la desaparició de George Mallory i Andrew “Sandy” Irvine al capcurucull de l’Everest. Va ser dia 8 de juny de 1924. Participàrem en la taula, a més de n’Edu Moyà, en William Graves, en Juan Antonio Olivieri “Oli”, i jo mateix. Graves ens parlà de la relació que hi havia entre el seu pare, Robert Graves, i en Mallory. Aquest va ser professor d’en Robert i, a més d’ensenyar-li llengua i literatura, el va introduir en el món del muntanyisme. En Juan Antonio Olivieri ens va parlar de la seva experiència en l’ascensió mallorquina a l’Everest, i d’altres viatges seus. Em va semblar un muntanyenc sensible, serè i preocupat per la deriva extrema d’aquest esport cap la via comercial i competitiva, i també turística. Jo vaig aportar alguna informació sobre llibres i còmics on es tracta el tema de l’Everest i l’assumpte dels dos exploradors perduts. N’Edu Moyà ens va parlar de les expedicions angleses dels anys 1921, 1922 i 1924, en les que participà Mallory, i ens va regalar la primícia de la traducció d’una carta de Robert Graves adreçada a Ruth, la vídua de Mallory. Crec que tots vàrem gaudir de l’ocasió, i que també ho va fer el públic assistent. Gràcies, doncs! En la fotografia projectada a la pantalla hi podem veure Robert Graves enfilant-se segurament a roques de cala Deià.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.