Fa temps

Fa temps que la meva intuïció, naturalment a-científica, mena el meu pensament cap a la hipòtesi que planteja aquest historiador, Joseba Gabilondo: que España és només el mite de l’imperi espanyol, és un post imperi que no es resigna a entendre que ja està cuit, i que per això España no té projecte ni el pot tenir. I que s’aferra amb desesper a la cosa americana (ex-imperal) i sotmet les coses que té a prop i que podrien fugir del seu domini: Catalunya, el País Basc, Galícia, el País Valencià, les Illes… I que la Nación Española no existeix en realitat, per molt que molts intel.lectuals ho prediquin. Sobretot, si hom creu que les seves arrels úniques i santificades són les de la mentalitat castellana-centralista o les de la Constitució del 78 interpretada restrictivament per ja sabem qui i representada simbòlicament per ja sabem també qui. I així anam. I així anirem. Tot és opinió, és clar.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.