Caminades i cinema

Ahir vaig tornar a mirar Las montañas de la luna, una pel.lícula que conta, i molt bé, els viatges de Richard F. Burton i de John H. Speke a la recerca de les fonts del Nil, en el segle XIX. Mostra prou bé l’interés de l’època en aquest descobriment, les relacions entre els personatges, la polèmica que sostingueren, el final tràgic de l’explorador Speke. Això m’ha fet pensar en altres pel.lícules de llargues caminades. Ja n’he parlat aquí: el tema m’interessa, quasi cm una mania (disculpau-me-la). Ara vull completar la meva selecció i les meves recomanacions de pel.lícules sobre aquesta temàtica. La tria és variada: hi ha films bèlics, de presoners que fugen de camps de concentració, d’exploracions, del Camí de Sant Jaume… L’ordre no indica preferències necessariament. Aquí teniu, doncs, una mostra de pel.lícules que us pot interessar, si sou afeccionats a caminar per la muntanya, o simplement a caminar:

Us convido a revisar-les. N’hi ha que són vulgars; d’altres són obres mestres dels seus gèneres.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.