Demolidora

Fa temps que no parl de llibres aquí i sovint pens que hauria de tornar a fer-ne comentaris en aquesta pàgina o blog o el que sigui. La veritat és que em fa peresa, i que també significa una dedicació de temps, exigent. No puc deixar d’expressar, però, la positiva sensació que m’ha produït la lectura de la novel.la Contra el món, d’en Pere Antoni Pons: és un text demolidor, que qualsevol persona mallorquina hauria de llegir. A banda d’estar molt ben escrita i molt ben estructurada, presenta, gairebé des d’una implacable reducció a l’absurd, el grell del nostre entorn socioeconòmic tal com és: miserable i violent. La lectura del llibre d’en Pons és demolidora. Escarrufa, per exemple, quan parla de com funciona Espanya i de com l’illa, ca-nostra, està sotmesa als imperatius d’aquest funcionament. La novel.la supera i actualitza les que, fa dècades, exposaven les maneres com el turisme de masses havia trastocat la societat illenca. Pons supera, en aquests sentit els textos sobre el tema igualment admirables, al meu parer, de, entre d’altres, Baltasar Porcel, Guillem Frontera, Gabriel Janer Manila o Antoni Vidal Ferrando.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.