Diumenge d’arpelles

L’espectacle de llums al salobrar de Campos sempre fascina. Com fascinen les observacions ornitològiques que s’hi poden fer. Avui hi he comptat un mínim de 170 flamencs, crec haver observat una blaveta (o només he sentit les ganes, la il.lusió d’observar-la?). Hi havia un bon esbart de becs d’alena, i com sempre els corriols, els pica-platges, les ànneres blanques, els collblaus… Un agró blanc. Un xoriguer. Vitracs, butxaquetes, titines, busquerets cap negre. I arpelles, Circus aeruginosus. Potser vuit exemplars. Sobretot, he pogut veure dos mascles repetint aturades en llocs determinats del canyar. Un d’ells aportava branquetes. Hi feia niu, segur. L’altre només s’hi submergia. I en l’aire, mentrestant, altres exemplars d’arpella feien parades de festeig en vols alts i circulars. Sonaven arreu les seves veus com gixclets de juia -així les defineixen les guies de camp. Un diumenge, doncs, d’arpelles.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.