Dies de llegir Jules Verne

Cada dia és possible llegir Jules Verne. De temps en temps hauríem de llegir Jules Verne. Trobar dies per fer-ho. Jo ho faig. Fa poc vaig dir en una entrada recent en aquest espai que havia comprat en la llibreria de llibres de segona mà del carrer de 31 de Desembre una edició d’El faro del fin del mundo. La llegesc. Vaig pel capítol onzè (dels quinze que formen el relat). Combin aquesta lectura amb altres lectures, clar. Segurament acabaré la novel.la de Verne avui o, potser, demà. Però, ja tenc pensat llegir -rellegir, en veritat- una de les seves propostes més inquietants: La misión Barsac. Perquè fa molt de temps que no hi pos els ulls. Va ser obra pòstuma, diuen que acabada i, abans, reelaborada per Michel Verne sobre manuscrits del seu pare. El títol original és L’Étonnante aventure de la mission Barsac. Té un contingut polèmic. En tenc una edició de 1981 d’Adiax, una editorial de Barcelona. Si faig aquests comentaris és perquè vull convidar-vos a participar en les jornades de lectura de Jules Verne dels dies 7, 8 i 9 de febrer de 2022 (ara mateix, doncs: no badem!), que convoca l’animosa Sociedad Hispánica Jules Verne. Ànim! Dies de llegir Verne. En efecte. Cada dia, doncs.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.