Si el meu padrí ho pogués veure…

Era un digne oficial de la Guàrdia Civil. Una biografia sobre la seva persona, a punt de ser publicada i realitzada per un historiador rigorós, mostra com es pot ser un servidor públic decent i humanitari dins un cos pensat tanmateix per a la repressió. Repressió que, ara més que mai, es reforça des del pur franquisme residual: “Todo por la patria“. ¿Tot? Doncs, sí, sembla que tot. Poc a poc, normes publicades i sentències judicials van reforçant la seva situació de privilegi i d’impunitat. El cas dels espies russos i l’independentisme català, construit sobre una pàgina d’una novel.la, és delirant. Què dir del cas d’Altsasu? I del famós informe sobre les conseqüències de les manifestacions del 8M en relació amb la COVID? Ho varen ser els informes del judici al procés i molts dels informes posteriors on, amb calçador, els informadors ficaven paraules com “terrorisme”, “explosius”, “atemptats”… Molta mentida i molta arrogància hi va haver en les declaracions als tribunals de Baena i Pérez de los Cobos, i molta imprecisió i opinió i prejudici en les dels números que hi aportaren testimonis calcats un de l’altre. Francament, a mi em fan por. No em donen seguretat. Sent vergonya aliena cada vegada que un polític espanyol, quan nomena la policia, la guàrdia civil o l’exèrcit (escric les minúscules amb intenció: això segurament serà penalitzat qualque dia) tot d’una ha d’afegir una lloança llefiscosa, un elogi improcedent, una declaració, en definitiva, de vasallatge. De temor. Per calmar la fera.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.