Admirable Mary Oliver

Poeta admirable, Mary Oliver! No en sabia res fins fa poc. Vaig senyalar la seva poesia en una entrada anterior, fa poques setmanes. No vull menystenir la ignorància, però. Que hi hagi coses que desconeixes permet que, quan les trobis, les consideris una descoberta positiva que enriqueix el teu saber (i la teva saviesa, compte!), una sorpresa que encén els teus ulls i t’anima, un premi a la constància amb que cerques encara tresors enterrats sota l’arena de les pàgines impreses o entre les mil i una meravelles que ofereixen a l’observació atenta la Naturalesa i la conducta de la bona gent. Vet aquí les “Instruccions per viure una vida” (del poema De vegades, a Ocell Roig, llibre editat per Godall edicions), segons Mary Oliver (traducció de Corina Oproae):

Para atenció.

Meravella’t.

Digues-ho.

Hi estic d’acord. Potser és el que he intentat fer en la mesura de les meves possibilitats amb els meus textos tot aquest temps d’escriptura, segurament sense aconseguir-ho com hauria volgut. Així que ja ho sabeu:

Pay attention.

Be astonished.

Tell about it.

M’hi sento tan identificat… A la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya de l’any 2017, es varen fer unes targes promocionals de diferents autors i autores dels nostres països de parla catalana. Vaig tenir la sort de ser inclòs entre qui protagonitzaren les targes. La meva tarja va ser aquesta. No puc evitar veure-hi una certa relació amb el sentiment de Mary Oliver.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.