Lectures de gener

Vet aquí una relació de primeres lectures d’aquest mes i d’aquest any. El dia és fred, obscur, plujós. Cal ser franciscà: Germà Fred, Germana Fosca, Germana Pluja… D’acord, però jo necessit sentir l’escalfor del Germà Sol i poder caminar pels Germans Camins en la Germana Muntanya… Ho deix. Abans de comentar llibres vull comentar una altra mena de lectures: la de les notícies que, sobre la decisió ja definitiva dels tribunals belgues en relació a una de les extradicions demanades de forma grollera per l’inefable jutge Llarena (i per afegitó pel Tribunal Suprem i tota la tropa espanyolista), es publiquen a la premsa espanyola (aquest adjectiu fa empegueix en aquests casos)… O no es publiquen, amb la qual cosa s’està ocultant una veritat als seus lectors. I quan es publica, el titular és “La justícia belga malinterpreta la legislació espanyola…”. No hi ha manera. Tothom condueix per una via i Espanya ho fa en contra direcció, i resulta que són els altres els qui estan equivocats, els que interpreten malament els senyals de direcció prohibida. No té remei! Gran fracàs de la justícia (?) espanyola convertida en martell polític d’independentistes catalans. Un altre fracàs! A mi em fa vergonya. Quina llàstima de país! Premsa, Justícia, militars… El que han fet els trumpistes als EUA ho veurem no massa tard aquí… Ho deix també. Preferesc llegir Apaches, una altra gran novel.la de l’autor de Warlock i de Badlands, Oakley Hall (Círculo de Lectores/Debate); boníssims westerns, les tres novel.les. I tastar una (incompleta) autobiografia de l’explorador, gestor de fauna (i altres coses) Richard E. Leakey, que trob a la llibreria de segona mà de prop de casa i que edità Salvat, l’any 1989. El llibre porta un ben curiós ex-libris d’Eloy Espinar Salom, amb una clara al.lusió a personatges que apareixen en la literatura del gran Homer. A més, a la llibreria de segona mà hi he trobat una edició del poema Canigó, de Jacint Verdaguer (que ja tenc a casa en una altra format), i que em plaurà rellegir (edicions 62/La Caixa), i també un rar i per a mi desconegut títol: Cuadernos de un mamífero d’Erik Satie (Acantilado), que m’ha semblat molt, molt atractiu. I acab per ara amb Contra el olvido, un recull d’entrevistes de la periodista Lourdes Duran a diferents personalitats publicat pel Cercle d’Economia de Mallorca. Un treball elaborat durant el temps del confinament. Interessant.  Vaig assistir a la seva presentació. L’exemplar del poema Canigó, per cert, és esporgat de la biblioteca de Petra. Mira per on, el fet de comprar-lo sona com un rescat.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.