Nit de Nadal

Anit és la Nit de Nadal, i a casa, com en tantes d’altres llars, s’hi fa el sopar de la família (gairebé) sencera. Així que avui totca estar a les ordres de l’amfitriona major, que ja fa dies que té planificat i organitzat l’esdeveniment. Mentrestant, a l’espera d’instruccions i de quefers, comento amb un moment les lectures que vaig fent o que estan a l’espera. No totes, com és obvi. N’hi ha moltes més, com sempre. Però, aquí en teniu algunes. Per exemple, hauré de llegir, i ho faré amb gust, la versió que en Josep Maria Pijoan ha fet per a l’editorial ifeelbook de la gran, abismal, oceànica Moby Dick, sobre la traducció ja clàssica de na Maria Antònia Oliver (que és d’antologia), i ara amb il.lustracions d’en Daniel Roibal. He començat, amb enveja des de les primeres pàgines Catwings. Les aventures dels gats alats, el recull dels quatre contes protagonitzats per uns moixos que tenen ales i volen, una creació singular de la singularíssima Ursula. K. Le Guin (Flamboyant). De les dues en faré les pertinents ressenyes. Sé cert que seran positives. Continuo repassant l’obra fascinant per a mi d’Hugo Pratt (que edita en una edició completa, diu que per a col.leccionistes, l’editorial Planeta), i ara toca la sèrie protagonitzada per l’oficial polonès Koinsky, Els escorpins del desert. I gràcies a un consell de na Nívola Uyà he pogut conèixer l’estimulant Confesiones de un ecologista en rehabilitación de Paul Kingsnorth (errata naturae), que fa pensar molt. La montaña blanca, de Robert Twigger (Península) afegirà sens dubte nova informació a la meva petita biblioteca de temes muntanyencs. I aquest llibret de n’Annie Dillard, Vivir, escribir, editat per Ediciones y talleres de escritura creativa Fuentetaja, autora, text i editorial que desconec, ho confesso, me sembla de títol i de contingut ben atractius. Bones Festes!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.