A tenir en compte

En Josep (Pep) Molist, que hem de definir com un estudiós solvent del tema, ens regala unes opinions-valoracions de l’estat actual de la Literatura per a Infants i Joves (LIJ), producte de l’observació que en fa des de la biblioteca on treballa. La seva experiència és més que notable, i ja llarga. Em plau recomanar la lectura de l’article on les exposa. És a la pàgina 14 de la revista L’illa, 75-tardor 2019, de l’editorial Bromera. Els arguments que enuncia m’han imposat el deure de pensar-hi i d’incorporar-los, segurament, al meu discurs (si és que en tenc un de propi): best-sellers, espai de la LIJ a les llibreries que potser indica una certa independència (a la fi!) del sistema escolar, esclat del llibre-àlbum amb el costat fosc de l’efímera durada dels millors, la sorprenent i positiva trajectòria del llibre documental, i l’enllaç entre vida i literatura… Una feliç imposició que accepto amb gust i amb agraïment. És evident que mai no deixes d’aprendre. Particularment, destaco el següent retall: “…la renúncia d’alguns escriptors… a seguir amb l’ofici per la major dificultat d’editar els seus textos.” Com diuen ara a les xarxes socials: compartesc!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.