Lectures de juny

Una fotografia per contribuir a l’exercici egoísta, vanitós i egocèntric de pujar entrades a un blog o un web personal com els presents. Com per mostrar que encara ets aquí, i com hi ets. Aquí em teniu parlant dels aucells a les rondalles i al cançoner en la Fira del Llibre passada, al passeig del Born, per invitsció, que agraesc, de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Un record, doncs. I a continuació, les lectures que, d’entre d’altres, vaig fent aquestes setmanes. M’ha agradat molt, per exemple La ternura de los lobos, de Stef Penney (Salamandra), una llarga i intensa i curiosa novel.la d’aventures en territori canadenc, en els temps ja decadents de les companyies pelleteres mítiques (finals del segle XIX). La prosa alhora poètica i científica de Rachel Carson a Bajo el viento oceánico (Errata Naturae), i la de J.A. Baker a El peregrino (Sigilo) causen enveja. Precioses obres naturalistes! Carson ens parla de la vida en el mar, diversa, múltiple, movedissa, sotmesa a mil i un atzars. Baker singularitza la Vida en el falcó pelegrí, una meravella amb ales que va observar durant deu anys, ja que era un ornitòleg afeccionat. M’hauria agradat poder llegir aquests llibres traduïts molt abans. Són llibres per a reforçar interessos conservacionistes. No oblidem qui va ser Rachel Carson ni el gran impacte del seu llibre sobre el silenci de la primavera… En una altra dimensió intel.lectual, Arendt sempre obliga a la reflexió, i també Susan George, més assequible. La primera intenta exposar raons del que pensa sobre el mal, la política, la mentida, l’Holocaust, és clar!, a Converses amb Hannah Arendt (Lleonard Munaner editor), que recull Adelbeat Reif. La segona intenta explicar com es pot modificar i dissenyar, i des de quines instàncies, el pensament de les societats i com es provoca la història, si és que ens podem creure aquesta possibilitat: El pensamiento secuestrado (Público). Així que, aquest mes, ens toca pensar un poc. I rellegir clàssics: La gaviota, d’Anton Txékhov Millenium/El Mundo), que encara me commou, o llegir-los per primer pic, prerquè els desconec: Els promesos d’Alexandro Manzoni (Edicions 62/La Caixa). Dos volums trobats a la llibreria de segona mà de prop de casa.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.