Novetat amb certa decepció

La novetat és que a la fi veig publicat aquest meu nou conte breu per a infants jovenets, magníficament il.lustrat pel conegudíssim dibuixant i creador Pere Joan: El niño Polifemo. La decepció és atribuïble a vàries causes sobre les quals no sé fins a quin punt en tenim, els dos autors, la nostra part de responsabilitat. En principi m’hem hagut de fer la versió en castellà, cosa que no ens sap gens de greu (que ningú no en tregui falses i interessades conclusions). El que ens sap greu és que durant els darrers anys cap editorial ha volgut publicar l’original en català. És un producte tan dolent, El nin Polifem? El món editorial és complicat. Gairebé indesxifrable, singular. Contribueix a la decepció el format de la present edició d’Imagine Content. La paginació. Els fulls en negre que obren i tanquen el volum (v0lumet) del llibre. Hi són només per fer cos? En aquest cas, l’editor (on són els bons editors?) ens hauria d’haver comunicat la necessitat de fer més il.lustracions, de redistribuir els textos, etcètera. Ho hauríem fet amb molt de gust… Per si fos poc, la impressió de les imatges no ens sembla precisa; sembla que hom ha usat un document base amb baixa resolució. I a més, la dimensió de les lletres no és la més apta per als infants possibles lectors de la història… No hi ha el nom dels autors en la portada on, sense fer-hi realment cap falta, no hi farien nosa… En fi! Tot i això, benvingut sigui aquest El niño Polifemo, que afegesc a la relació de textos meus publicats. Aprenem dels errors. Espero que així sigui.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.