Plou, fa calor, escrivim

Sí, escric. Veurem què en sortirà. Avanço que no es tracta de ficció, de la qual ara no en sóc capaç de repuntar dues frases condretes. Llegesc. Això sí. Oest (Edicions 62), per exemple, és una curiosa novel.la breu de Carys Davies, que ens parla d’un viatge en cerca de monstres que no existeixen o que ja no existeixen. Com que la cerca es fa en els anys posteriors de la gran exploració de Lewis i Clark més enllà del Missouri, tot és possible a l’Oest desconegut, fins i tot l’existència de bèsties no catalogades. La revista de viatges Altaïr ha dedicat un monogràfic a un tema que m’entusiasma i que he treballat amb lectures i textos propis: El arte de caminar, amb col.laboracions d’autors i autores molt distints. Me servirà molt, segur. Rellegir, en aquest sentit, La passejada del raríssim Robert Walser és un plaer. Vet aquí un text encisador, misteriós, d’aquests que, sense saber-ho explicar del tot, deixa empremta sense parlar de res o per ventura parlant de gairebé tot. Obra admirable, editada ara per Flâneur. L’edició té un complement preciós de G. W. Sebald, un altre autor de culte, certament. Dels llibres per a la pràctica de l’aquarel.la que vaig comprant a través d’Amazon (llibres de segona mà i del mercat del Regne Unit, que és d’on solen provenir tantes coses bones en cultura i difusió de coneixements) me vénen agradables sorpreses com ja he dit en qualque altra ocasió. Ara, me n’ha sobtat una d’aquest exemplar de Big Brush Watercolor, de Ron Ranson, mestre meu virtual i textual (ja que no pot ser-ho físicament). Resulta que el llibre ha pertangut a una biblioteca pública de Northamptonshire.  I ha vengut a parar en les meves mans! Un altre llibre de Ranson adquirit per la mateixa via fa uns mesos pertanyia a un grup d’afeccionats a l’art de Collingham, idò! La teranyina de les afeccions ens embolica a tots a la llarga en aquest món globalitzat. Divaga molt intel.ligentment sobre aquest tema, entre d’altres que es preveuen en el futur, i que preocupen, la darrera obra de l’historiador Yuval Noah Harari, autor d’assajos importants, que ja hem llegit i comentat aquí al seu moment (Sàpiens, Homo Deus). El nou títol és 21 lliçons per al segle XXI (Edicions 62). Molt interessant.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.