Vint anys de N’Anna i el vern

Vint anys fa de la publicació del relat N’Anna i el vern. L’editora i amiga na Reina Duarte Edebé va fer possible l’edició l’any 1998, en la prestigiosa col.lecció Tucán, i amb il.lustracions -precioses, tan tendres!- de na Mabel Pièrola. Aquí en penjo una, amb la presència de tres dels protagonistes principals de la història (basada en un fet real, esdevingut a Gal.lícia, amb final tràgic, i no he de dir res més). En el dibuix podem veure N’Anna, i el llop, un vell llop, i la mostela, llesta i commovedora (crec)… Descatalogat ja fa temps, ha reeditat fa poc el text l’editorial mallorquina ifeelbook, cosa que els agraesc moltíssim. Però, avui, la sorpresa, per a mi, és que un bon amic i bon coneixedor crític des de fa molts d’anys dels quefers literaris en la nostra llengua adreçats a infants i joves, en Josep Maria Aloy, encara considera la narració digna de ser recordada i rellegida, i per aixó escriu aquest recordatori (massa generós?) de la primera edició del meu llibre al seu blog Mascaró de proa. Què puc dir? Gràcies. Només gràcies. Cert és que en la redacció de N’Anna i el vern hi vaig introduir elements que desenvoluparia en llibres posteriors (sobretot, l’intent de ser breu). Però, deixo, en aquest sentit, la feina als crítics. Jo us convido a llegir (o rellegir) el text en aquesta nova edició (on hi ha una falteta que esmenarem, si és el cas, en una segona edició). Ajudau-me a aconseguir-la per poder introduir l’esmena!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.