Impossible!

És impossible abastar totes les novetats literàries o simplement intentar-ho! Tenc la prestatgeria plena una altra vegada. I compromisos per satisfer (ser a la presentació de l’exposició de magnífiques (no ho dubteu!) fotografies del meu boníssim amic en Jaume Gual (al Bar Rita, a les 19,30 hores de dimecres), redactar qualque ressenya per al suplement cultural Bellver, ser espectador a la presentació -que va ser magnífica- del nou poemari de na Laia Martínez, Venus volta (Lleonard Muntaner) a la llibreria Rata Corner de Palma (lloc ja entranyable i de referència), assistir a dues reunions de Tramuntana XXI, preparar una xerrada sobre llibres de muntanya a la Secció de Muntanya del Club Pollença, un acte que em plau fer i que m’honora… Res. paciència. Procurarem satisfer una a una aquestes demandes, i fer les lectures quan poguem, bonament, amb calma, que és com hauríem de fer-les totes. Na Laia me sembla una escriptora sòlida, ambiciosa literàriament, amb una expressió rotunda i alhora clara, valenta, ferma, rica. Molt autèntica. Llegiré amb molt de gust i amb alta expectativa el seu nou poemari, doncs. Gabriel Janer té l’amabilitat d’enviar-me a casa per correu postal el seu nou aplec d’articles publicats des de 2010 a 2013, que titula Disputa de l’ase. Homenatge a Turmeda (Lleonard Muntaner): cada llibre seu d’articles és un pou on trobar-hi encert, elegància formal, sensibilitat, crítica… I molta saviesa: en Gabriel Janer és un ase principal, que guanyaria totes les conteses dialèctiques. Rellegiré aquests articles. D’un nou segell de Bromera, Més llibres, m’arriben dues novetats notables per a mi: l’una, perquè conec el seu autor, en Joan Buades, vell company de bregues ecologistes (ell més polític i més agosarat) i bon coneixedor del món turístic i econòmic local-balear, i de la seva corrupció genètica, essencial, i la segona perquè parla de llibreries, de tafanejar-hi. Així són, doncs, els títols: Crui. Els portadors de la torxa i Tafanejar. Llibreries del món, un recull de col.laboracions d’una vintena d’autors de diferents literatures. Mentrestant, continuo amb els colors. Aquí teniu un petit joc de blaus, a little fun (l’original és un poc més clar i lluminós, 20×20):

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.