Més

Ja vaig dir-vos que tenia llibres comanats i per adquirir i, obviament, per després llegir. Massa, com sempre. I massa pocs. De tot tipus, a més. Dues obres d’autoria local, en primer lloc. El bon amic en Pere Estelrich m’obsequia el seu El misteri del llibre del cant gregorià (Documenta), una novel.la juvenil que llegiré amb gust i amb atenció. I na Rosa Planas, també amiga, lectora i estudiosa, crítica literària i novel.lista, ha publicat fa poc a Olañeta Del doctor il.luminat al doctor fosc, un títol certament enigmàtic i prometedor. Crec que és un llibre ambiciós i que deu aportar pistes molt curioses sobre els quefers del pensament. Veurem. Espera a la prestatgeria amb les altres novetats (per a mi, novetats; tal vegada no ho són en realitat). De Suso de Toro llegesc sovint els seus articles sobre Catalunya. Tal vegada és un dels pocs autors, diguem-ne espanyols (ell és gallec, i per això en sap), que comprèn o intenta comprendre i sobretot explicar la situació del nostre país (Catalunya) i del nostre Estat (Espanya). Pens, però, i per això m’interessa molt més, que el seu Esdevenir humil (Gregal), és quelcom més personal i íntim, més ric, més il.lusionant. Per ventura són reflexions des de l’experiència vital i literària. Veig que són textos brevíssims… Quan un autor torna gran potser necessita reflexió i calma. Byung-Chul Han (no tenc ni idea de com s’escriu aquest nom correctament en català) és un filòsof coreà que aporta interpretacions del món d’ara mateix, de la societat. En tenc dos llibres pendents de llegir: En el enjambre i El aroma del tiempo, que és el que em fa més ganes. Els edita Herder. Finalment, engrescat com estic amb la presentació -demà- del meu llibre sobre Llibres i literatura de muntanya, del qual ja us n’he parlat en entrades passades, he llegit Correr o morir del fenòmen Kilian Jornet (edita NOW). És interessant. Això sí: la seva activitat en la muntanya -incontestable, admirable, portentosa- no pertany al meu imaginari muntanyenc. Jornet és lector. Bona cosa.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.