Bologna, 2017

Ja hem tornat i, passats uns dies, una setmana, el cervell pot processar part del que ha experimentat en la fira del llibre infantil i juvenil de Bologna. He redactat una crònica per al Bellver i en redactaré una altra per a El Mirall. Seria inútil tractar de resumir-ho aquí. I per tant, no ho faré. La fira és un gran mercat…, de llibres. De drets sobre llibres. Amb mil i una parades d’editorials d’arreu del món (literalment). L’autor que hi vagi pel seu compte, només ha de fer-ho per observar, per reflexionar, per xuclar idees i inspiracions. L’il.lustrador, és cert, no ha de traduir els seus dibuixos, la seva proposta. Pero, així i tot: quants de milers i milers i més milers d’il.lustradors hi ha al món? I no tots són presents a la Fira. Què petita, insignificant és l’obra pròpia (o deia, això, en Miquel Àngel Riera després d’anar a la fira de Frankfurt)! I no obstant, què gran és i què important per a cadascun de nosaltres! Cal anar a Bologna de la mà d’un agent, i començar a preparar l’agenda de contactes un any abans, ja des d’ara. Així han de fer-ho els autors professionals, si és que volen tenir una oportunitat per vendre la seva obra a altres països, perquè siguin traduïdes a altres llengües. O esperar que les editorials que han publicat obra teva aquí facin precisament d’agents literaris. L’experiència és molt positiva. Hi hem anat na Xon i jo. Hem aprofitat per visitar Milà (on he fet un dibuixet del seu Duomo imponent i elegant). I hem visitat bé Bologna: les torres, l’Archiginnasio, els palazzos, la col.lecció d’art municipal, el museu MAMBO (d’art modern de Bologna, amb la col.lecció Morandi)… A la Fira hem visitat les exposicions dels il.lustradors catalans (na Xon descansa en una de les hamaques del hall de la fira, cadascuna d’elles dedicada a un/a il.lustrador/a) i la paradeta de l’Institut Ramon Llull (amb l’Illenc). I a la ciutat hem fet allò que i havíem de fer. Ho podeu veure en aquesta fotografia:

O sigui: participar amb l’escriptora Núria Pradas en un debat sobre la guerra, l’exili i els refugiats en els llibres infantils i juvenils i les seves conseqüències, debat que va fer-se dia 5 d’abril a la biblioteca Salaborsa (preciosa i eficient). Gràcies a les dues tradutores! Ens ho em passat bé, a Bologna. Hem après.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.