Mig octubre (quasi) escatat

Els responsables del Còmic Nostrum 2016 ens obsequien amb alguna cosa relacionada amb Corto Maltès, un dels personatges per a mi més interessants de la ficció novel.lada en forma de còmic, de novel.la gràfica, de còmic d’autor, de tebeo. Literatura. He llegit vàries vegades les aventures de Corto. No me’n canso mai. És més, m’han servit d’orientació en la redacció de les dues novel.les d’aventures que he publicat encara no fa massa temps: L’enigma Altai i Les verges del sol. Potser si rellegís novament Corto Maltès me vendrien les ganes d’escriure’n una tercera. Ho provaré. Ara llegesc La conquista del Oeste, el relat que Louis L’Amour va escriure sobre la pel.lícula que, amb diferents parts, relatava el desplegament dels colons per l’ample oest nordamericà: els rius, les planures, el ferrocarril, la guerra civil, els bandejats… No ha estat mai una pel.lícula que m’hagi entusiasmat. Però, és un bon western, i els westerns m’agraden, en general. N’hem vist un de nou ara fa poc: Els 7 magnífics, en una versió tan espectacular i entretinguda com inútil. No s’aproxima mai a la qualitat fundacional de la versió de John Sturges, basada en Els set samurais de Kurosawa, una obra mestra del mestre.  Passàrem l’estona i poca cosa més. Al final, això sí, l’homenatge a una banda sonora extraordinària i inoblidable. Llegesc aquestes setmanes moltes novetats infantils i juvenils, perquè ara arriben els paquets amb les novetats editorials de la temporada de tardor, d’inici de curs. Hi trobo algunes coses prou interessants. Poc a poc aniran sortint les ressenyes que, al seu cas, en faci al suplement cultural Bellver del Diario de Mallorca. Ja sabeu que les penjo sempre aquí mateix. Dia 10 vaig fer una sessió sobre rondalles mallorquines en ocasió de l’aniversari de Francesc de B. Moll, convidat per Caterina Valriu i la Fundació Moll, invitació que agraesc. Va ser a Son Sardina, amb alumnes del cicle mitjà del CEIP Maria Antònia Salvà. Es portaren d’allò més bé i jo em vaig divertir. Els vaig mostrar alguns dibuixos del pare Moll per a les rondaies d’Alcover que editava. Hem fet algunes caminades: Planícia, puig de ses Moles, el més alt de Lavanor… Dibuixo: segurament aquest mes acabaré ja el meu treball de pràctiques amb el manual Dibujo de aves de Juan Varela. Penjo els exercicis fets a Instagram (m’hi podeu cercar), on em comunico amb altres afeccionats al dibuix i a les aquarel.les. Tenc pressa, per cert, per tornar a la màgia de les aquarel.les. En la fotografia intento dibuixar l’aljub dels cristians a Planícia. Mentretant, feines i compromisos: dia 15 a Pollença amb Tramuntana XXI per parlar d’urbanisme a la Serra, dia 22 a l’Obra Cultural Balear amb l’AELC, en un seminari de literatura infantil i juvenil… Mig octubre, quasi escatat. D’escriure, quasi res. Unes pàgines, només, d’un conte que titulo, de moment, De sirenes. Avanço molt lentament. M’imagino a mi mateix com si fos un vaixell amb el fons carregat de masses d’algues i de cornets que impedeixen el seu navegar. Això sí: espero sorprendre positivament amb una publicació novedosa abans de final d’any. Veurem. Ara, de moment, silenci i prudència.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.