Unes fotografies de fa molts d’anys

Trobo una fotografia meva, feta a Formentera l’agost de 1974, i no em resistesc a penjar-la aquí. Hi havíem anat per recollir idees per a la redacció d’una sèrie d’articles dedicats a les Pitiüses. Els publicàrem a la pàgina del Diario de Mallorca sobre “Defensa de la Naturaleza” (sic), que havia rebut el premi de periodisme Ciutat de Palma l’any 1973 (si no vaig errat). Hi col.laboràvem regularment en Jesús Jurado, en Josep Antoni Alcover, en Joan Mayol, en Lluc Mas, jo mateix, i altres com en Joan Ximenis, en Jaume Llabrés… Quina època! La dels inicis del GOB i del Conservacionisme a les Balears. Amb els doblers del premi, i segurament amb una aportació complementària (i amb el jeep) de don Josep Maria Cassassayas, havíem visitat Menorca durant el mes de febrer de 1974, amb la mateixa intenció. Us en penjo uns curiosos records gràfics. M’hi podeu veure damunt la naveta (amb en Lluc) i damunt la teulada de la seu de Ciutadella (amb en Lluc i en Joan): I no em digueu que no sigui curiosa aquesta, de 1975, on tenc suspès pel bec un voltor negre mort, recollit del niu en un cingle marí (darrera hi ha el bon amic Joan Sastre, que participà en aquest “rescat”): Perquè, des de feia uns pocs anys, algunes persones ens dedicàrem a intentar saber què passava amb el voltor negre a Mallorca, a punt de l’extinció, i a intentar protegir els darrers exemplars de la població d’aquestes aus a la Serra. En la següent fotografia, feta p’en Lluc Mas, hi som en Joan Mayol, en Josep Antoni (Tonyo) Alcover i jo mateix, d’esquena. La fotografia és de 1971!!! Miràvem cap a un niu de voltor penjat als penyalars de qualque indret de la Costa Nord. M’emociona recordar-ho! En la darrera, hi som els principals redactors d’aquella pàgina pionera, acompanyats d’una persona que no reconec (a l’esquerra de la foto): I ja n’hi ha prou d’enyoraments i de batalletes per avui!

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.