Com no admirar-lo?

Ha arribat a la biblioteca de ca-nostra un volum de la col.lecció Balenguera de la vella i mítica Editorial Moll, que tenia seu en el carrer de Torre de l’Amor de Ciutat. El títol del llibre, edició de 1984 amb un pròleg de Josep M. Llompart, és Poemes, 1982-1983, i el seu autor Rafel Jaume. Com hi ha arribat? Doncs, perquè jo vaig trobar-lo fa uns dies a la llibreria Re-read del carrer de 31 de desembre, tan a prop de casa. Com si hi hagués trobat un tresor. En algunes pàgines del llibre hi ha estampat un segell circular. Diu, amb l’adornament de l’escut de l’estat espanyol: “Col.legi públic. Lleó XIII, 33. Palma. Tel. 413053. Son Ferriol“. Llegesc els tankas que el poeta havia escrit des de la seva proverbial discrecció, i record que ell feia classes, sense ser mestre, al col.legi dels Teatins quan jo hi era alumne, d’infant. Mai no va ser mestre meu, perquè jo vaig incorporar-me a aquest centre (al carrer del vi o del General Barceló) en qualque curs posterior. Són molts, cal abreujar, els tresors que he trobat (o que m’han trobat a mi) en aquesta llibreria. Commogut encara, i agraït, cull copiar un dels poemes de Rafel Jaume:

L’americana / que he comprat fa vuit dies / té tots els colzes / espanyats. És mal gènere. / O algú hi escriu amb ella.

I encara aquest altre:

Dins aquesta olla / trobada al nostre porxo / tan ben tapada / hi havia les monedes / antigues del silenci.

Repestesc: com no admirar-lo?

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.