Voltors i sargantanes

No sé com he trobat dues velles fotografies, desades en una carpeta de l’ordinador. En una, podeu veure’m de molt jove (potser era l’any 1970 o 1971) observant el cel des del cim del puig Gros de Ternelles en cerca de voltors negres. Fèiem, en aquell moment, el primer recompte d’individus d’aquesta espècie a Mallorca, una espècie en perill evident d’extinció a l’illa. Érem, aleshores, membres de la Societat d’Història Natural de les Balears. Poc després fundaríem el Grupo Ornitológico Balear, que passà a ser després el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). La fotografia és feta p’en Vicenç Sastre, estimadíssim i vell amic i company d’excursions i caminades, i de les observacions d’aquella jornada de voluntariat ornitològic inicial, i d’assolellada inclement (vegeu el tendal improvisat per fer ombra). En la segona fotografia podeu admirar la part baixa d’una de les parets de l’illot d’es Colomer de Formentor. Amb en Joan Mayol hi ascendírem un dia per cercar-hi sargantanes. A la baixada ens vàrem llençar a la mar, perquè no arribàvem a trobar una via de descens segura. Jo, amb una porada: sempre he tengut por als fons marins (hi imagin bèsties ferotges i voraces). No cal dir que en Joan i jo ascendírem fins el cap curucull de l’illot sense cap mena de material per fer cordada. Simplement  no en teníem.  Això degué ser l’any 1973 o 1974. Quins dos bons records! No sé si ja els havia penjat abans en aquesta pàgina.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.