I encara més novetats editorials

Sí, perquè mentrestant ja tenc sobre la taula de feina la primera maqueta d’una altra publicació meva que ben aviat serà als mostradors de les llibreries (o això esper!). Es tracta d’un treball de recerca (ho dic amb la modèstia del simple afeccionat a fer-ne) sobre un dels grups pìoners del modern excursionisme mallorquí, el Grupo Excursionista de Mallorca, dit també G.E.M., anterior al GEM actual, de tots conegut i ben actiu. El llibre, del qual en sóc l’editor, estarà llest pel novembre, si les coses van com han d’anar. Serà un producte de Lleonard Muntaner, editor (gràcies per la confiança!). Avui i els dies vinents, treballaré en la revisió de la maqueta, en la tria de les fotografies que s’hi afegiran, i en la redacció dels peus explicatius de les fotografies seleccionades. És feina que faig amb gust i que, inevitablement, s’ha de fer. A més de l’agraïment a l’editor Muntaner, i especialment a l’editora Maria Muntaner, cal que expressi de manera genèrica el meu agraïment als molts informadors i informadores -veterans excursionistes i penyaleres- que m’han facilitat informació per completar el contingut del text que elaboraren, fa moltes dècades, vertaders pioners de l’excursionisme clàssic mallorquí: Gabriel Buades, Pere Darder, Benigne Palos, Joan Espina, Carlos Mugnaschi, i altres. El seus textos, ara triats i comentats, ens permeten conèixer com es feien les excursions per la muntanya mallorquina durant els anys 30, 40 i 50. Per a mi, l’assumpte és d’un grandíssim interès, i crec que ho serà per a molts dels qui practiquen encara avui l’activitat de, simplement, caminar per la muntanya.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.